zomers getinte benen

Jullie hebben mij al een aantal keren horen roepen dat zelfbruiner de ideale oplossing is om op een veilige manier toch dat zomerse tintje te krijgen. Een hele goede reden om dit zelf een keer voor jullie uit te testen. Omdat de meeste zelfbruinende producten best prijzig zijn, leek het mij leuk om een budget versie uit te proberen. Uiteindelijk heb ik hiervoor een product van de Primark gekozen: de Sunkissed instand self tanning mousse in de dark versie. Vandaag zal ik mijn ervaring met jullie delen.

producten

De Sunkissed self tanning mousse zit verpakt in een donkere ondoorzichtige fles met een pompsysteem. De fles wordt afgesloten met behulp van een doorschijnende dop. Om het product goed aan te kunnen brengen heb ik ook een speciale self tanning applicator aangeschaft (ook van de Primark). Dit zou moeten helpen om het product nog egaler aan te brengen. De applicator bestaat uit twee verschillende zijden van stof en schuim. De zijde die bestaat uit schuim wordt gebruikt om het product op te brengen.

image

Tips & tricks voor een mooi resultaat

Het eindresultaat van een behandeling met een zelfbruinend product valt of staat met de voorbereiding. Als je het product aanbrengt zonder de huid voor te bereiden, loop je de kans op vlekken. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten! Er zijn een aantal standaard stappen die je moet opvolgen voordat je met de daadwerkelijke behandeling start. Hoe zorgvuldiger deze worden doorlopen des te mooier en egaler het eindresultaat zal zijn.

voorbereiding:

 • Begin altijd met het scrubben van de huid. Hierdoor worden overtollige huidcellen verwijderd en zal de kleur egaler opkleuren. Gebruik hiervoor bij voorkeur een scrub met ronde deeltjes, dan beschadig je de huid niet. Wist je dat je dit ook zelf kan maken? Hier kan je lezen hoe.
 • Verzorg de huid hierna met een hydraterend product. Besteed hierbij extra aandacht aan droge delen zoals: polsen, ellebogen, knieën en hielen. Ik smeer mijn huid altijd dun in en breng vervolgens nog een extra laagje aan op de droge delen.
Aanbrengen

Volgens de gebruiksaanwijzing moet je de fles met daarin de Sunkissed self tanning mousse goed schudden voor gebruik. Dus dat heb ik braaf gedaan. Vervolgens heb ik drie pompjes op de self tanning applicator aangebracht en de mousse met roterende bewegingen aangebracht. Omdat de mousse een kleurtje heeft kan je goed zien of deze egaal is aangebracht. Ik vond dit erg handig omdat je zo exact kan bepalen waar je nog meer product moet aanbrengen. Ik moest even wennen aan het gebruiken van de applicator. Je moet echt even flink doorwrijven om het product hiermee goed te verdelen over de huid. Naar mijn idee heeft de handschoen wel een meerwaarde. Door het sponsachtige materiaal kom je ook goed in alle kuiltjes en deukjes (zoals bij de knieen en enkels) van de huid. daardoor sla je minder snel stukken huid over.

image

Eindconclusie
 • Ik ben erg te spreken over de wijze waarop het product is verpakt. Doordat er geen licht en lucht bij het product kan komen is het product minder gevoelig voor licht en langer houdbaar.
 • Het pompsysteem maakt het product hygienisch in gebruik
 • Het product ruikt niet onaangenaam (Ik heb altijd een hekel aan de chemische lucht die de meeste zelfbruiners met zich meedragen).
 • Ik ben heel erg tevreden over het eindresultaat. Direct na het aanbrengen zie je een tintje en ik vind de uiteindelijke kleur er vrij natuurlijk uitzien. Het eindresultaat ligt dichtbij mijn eigen bruine kleur.
 • De kleur heeft bij mij drie dagen gehouden.
 • Naar mijn idee draagt de self tanning aplicator absoluut bij aan een mooier resultaat. Ik vind dat het product makkelijker en beter te verdelen is dan met blote handen of een plastic handschoen.
 • Ik vind het een voordeel dat de self tanning applicator uitwasbaar en dus herbruikbaar is.
 • Ik zou er niet zo snel voor kiezen om dit product te gebruiken in het gelaat. Daarvoor vind ik de kleur te donker. Je kan daarvoor beter een product gebruikt wat speciaal voor het gelaat gemaakt is.
 • Prijs en kwaliteitsverhouding is goed in balans. Ik vind een houdbaarheid van drie dagen in verhouding met de aanschafprijs van het product.

Sunkissed Instant self tanning mouse is te koop voor € 3,50 bij de Primark en de self tan applicator kost €2,50

FacebookTwitterGoogle+Share

17 Comments on zomers getinte benen

 1. Esmeralda
  7 augustus 2015 at 19:10 (2 jaar ago)

  Een aantal jaar geleden ook een keer zelfbruiner gebruikt waar ik zeer tevreden over was. Weet even niet meer welk merk maar gewoon bij Kruidvat gekocht. Misschien toch even langs Primark om het aan te schaffen aangezien ik nog steeds witte melkflessen heb.

  Beantwoorden
  • conchita
   10 augustus 2015 at 07:30 (2 jaar ago)

   Hoi Esmeralda, dit product is echt ideaal om de witte uitstraling van je benen af te halen. Kan je daarna lekker met blote benen over straat en dan doet de zon de rest. Veel succes!

 2. Julia
  6 augustus 2015 at 20:44 (2 jaar ago)

  Heb je body lotion gebruikt vlak voor het aanbrengen? Naar mijn ervaring levert dat juist vlekken op. Het resultaat is wel mooi egaal, maar naar mijn idee toch te fake!

  Beantwoorden
  • conchita
   10 augustus 2015 at 07:03 (2 jaar ago)

   Hoi, Julia ik heb de bodylotion niet vlak voor het aanbrengen aangebracht. Het is belangrijk dat je deze eerst goed laat intrekken anders kan je inderdaad vlekken krijgen.

 3. Cassandra
  6 augustus 2015 at 20:27 (2 jaar ago)

  Grappig! Ik heb de spray versie staan en heb hem tot nu toe nog niet durven gebruiken. (Verslaafd aan mijn Marc Inbane spray) ik ga hem denk ik toch maar een kans geven na het lezen van deze review.

  Beantwoorden
  • conchita
   10 augustus 2015 at 07:08 (2 jaar ago)

   Hoi Cassandra, die van Marc Ibane vind ik echt geweldig voor het gezicht!!! Bovenstaand product van de primark is wel fijn voor erbij. Ik adviseer het gebruik van de sunkissed tanning mousse alleen voor op benen (en eventueel op het lijf).Maar hierdoor is het juist perfect te combineren met andere producten. Persoonlijk vind ik het nogal prijzig om marc ibane voor het hele lichaam te gebruiken.

  • Cassandra
   11 augustus 2015 at 16:28 (2 jaar ago)

   Ja vind ik ook hoor! Daarom had ik die van primark er ook bij gekocht haha! Nog steeds niet geprobeerd maar ga ik wel doen! Moet wel zeggen dat ik de spray alleen voor gezicht en benen gebruik. Rest van mijn lichaam bruint uit zichzelf al wel goed

 4. eva
  6 augustus 2015 at 20:16 (2 jaar ago)

  Leuk stuk. Je hebt me enthousiast gemaakt.

  Beantwoorden
  • conchita
   10 augustus 2015 at 07:09 (2 jaar ago)

   Hoi, Eva wat leuk om te horen!

 5. alexa
  6 augustus 2015 at 17:54 (2 jaar ago)

  Een vriendinnetje heeft deze laatst gekocht maar volgens mij nog niet gebruikt. Fijne review en heb meteen even je link doorgestuurd :)

  Beantwoorden
  • conchita
   10 augustus 2015 at 07:09 (2 jaar ago)

   Hoi, Alexa wat lief dat je dat hebt gedaan. ik ben heel benieuwd hoe het haar gaat bevallen.

 6. Nailfinity
  6 augustus 2015 at 16:37 (2 jaar ago)

  Dat klinkt als een prettig product. Ik vind de geur meestal ook niet zo fijn maar goed te horen dat deze dus best aangenaam ruikt.

  Beantwoorden
  • conchita
   10 augustus 2015 at 07:18 (2 jaar ago)

   Hoi, Nailfinity dat vind ik echt een groot pluspunt van dit product. Was dan ook aangenaam verrast dat deze best lekker ruikt.

 7. Livia
  6 augustus 2015 at 16:19 (2 jaar ago)

  Hoewel het goedkoop is vind ik 3 dagen wel weinig. Ik denk niet dat ik het product zelf zou kopen.

  Beantwoorden
  • conchita
   10 augustus 2015 at 07:27 (2 jaar ago)

   Hoi, Livia er zijn ook producten op de markt die langer blijven zitten. Maar die vallen begrijpelijkerwijs wel een hogere prijsklasse. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een behandeling bij een professional te ondergaan. Die gebruiken vaak producten met een betere houdbaarheid.

 8. Lena
  6 augustus 2015 at 15:20 (2 jaar ago)

  Wat goed dat jij dit getest hebt!
  Ik vind het qua prijs logisch dat het 3 dagen blojft zitten, maar heb liever een product dat langer blijft zitten. Het aanbrengen is toch wel wat gedoe.

  Beantwoorden
  • conchita
   10 augustus 2015 at 07:17 (2 jaar ago)

   Hoi, lena goed aanbrengen van een zelfbruiner is inderdaad een secuur werkje. er zijn producten op de markt die langer blijven zitten. Mocht je het helemaal niet zien zitten om dit zelf te doen kan je er ook nog voor kiezen om lang een professionele tanningsalon langs te gaan voor een kleurtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *