Zeg maar dag tegen die slechte adem!!

Slechte adem is een vervelend probleem en iedereen heeft er helaas wel een keer mee te maken. Het is iets waar je geen van last wilt hebben tijdens een leuke date, sollicitatiegesprek of die belangrijke afspraak voor je werk. Zelf ben ik om deze reden een grootverbruiker van kauwgom. Ik hang namelijk tijdens mijn werk als huidtherapeut vaak vlak boven het gezicht van mensen en een frisse adem is dan wel zo prettig. Omdat het kauwen van kauwgom niet overal gepast is, ben ik al tijden op zoek naar een alternatief. Nu kwam ik pas in een blad een advertentie tegen over CB12. Dit product zou ervoor moeten zorgen dat je 12 uur lang een frisse adem behoudt, omdat het een slechte adem bij de bron aanpakt. Reden genoeg om naar de drogist te gaan en dit product een keer uit te proberen.

CB12 heeft een mint-/ mentholsmaak en is verkrijgbaar in twee smaakvarianten; een normale en milde variant. Beide varianten zijn even effectief, maar de CB12  mild (lichtgroene dop) heeft een lagere concentratie mint/ menthol en heeft daardoor een mildere smaak.

Hoe gaat CB12 nare luchtjes tegen?

Onze tong heeft een ruw oppervlak. Op de tong bevinden zich bacteriën. Deze zijn belangrijk en nodig om de mond schoon en gezond te houden. Nadeel van deze bacteriën is dat als ze in contact komen met voedselresten ze stinkende zwavelgassen kunnen veroorzaken. Iedereen kan dus last hebben van een slechte adem.

CB12 zorgt ervoor dat de door de bacteriën geproduceerde zwavelgassen neerslaan. op deze manier pakt CB12 slechte adem bij de bron aan. Het belooft tot wel 12 uur lang werkzaam te zijn.

image

Mijn ervaring

Om het product grondig te kunnen testen heb ik voor het gebruik expres knoflook gegeten. Als ik de dop van het product af heb gedraaid, komt er gelijk een scherpe mint-/ mentholgeur vrij. Het product is verder helder van kleur. Volgens de gebruiksaanwijzing moest ik 10 ml afmeten. Deze maat stond heel handig aangegeven op de binnenkant van de schroefdop. Daarna heb ik zoals aanbevolen mijn mond 30-60 seconden gespoeld met de oplossing.  Ik vond dit moeilijk vol te houden door de scherpe smaak. Persoonlijk zou ik een volgende keer dan ook voor de milde versie zou gaan. Daarna heb ik het product uitgespuugd. op de gebruiksaanwijzing staat namelijk expliciet aangegeven dat je het product niet mag doorslikken.

 • Na het spoelen had ik gelijk een frisse smaak in mijn mond. Volgens mijn partner rook mijn adem ook fris. Ik had dit niet verwacht aangezien ik net daarvoor knoflook had gegeten.
 • In de loop van de opvolgende week heb ik het product nog een aantal keren gebruikt en mijn adem getest door middel van de zelftest. Deze heb ik onderstaand voor jullie beschreven.
 • Mijn ervaring is dat je adem wel lang fris blijft, maar ik vind een werkzaamheid van 12 uur discutabel. Zeker als je na een maaltijd niet direct in de gelegenheid bent om je tanden te poetsen neemt de werkzaamheid snel af.
Conclusie

Ik vind dat het product zeker bijdraagt aan het hebben van een frisse adem, ook in probleemgevallen. Wel vind ik het jammer dat je het frisse gevoel in je mond snel verliest. Voor mij zou dit al gauw een reden zijn om toch nog kauwgom te blijven gebruiken. Ik vind het namelijk prettig om een frisse smaak in mijn mond te hebben. Een andere oplossing is om meerdere malen per dag te spoelen met dit product, maar dat is natuurlijk niet zo voordelig als kauwgom in gebruik. Ik zou het gebruik van dit product zeker aanbevelen aan anderen. Alhoewel ik het zelf alleen ga gebruiken als ik aan het werk ben. Ik vind het namelijk te prijzig om dit elke dag te gaan gebruiken.

Wil je weten hoe jouw adem ruikt? Doe de zelftest!
 • Lik met het achterste van je tong over de bovenkant van je hand.
 • Laat het speeksel even drogen en ruik eraan.
 • De geur die je ruikt komt overeen met de geur van je adem.

CB12 is bij de meeste drogisten te koop en kost 12,95 voor 250ml

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+Share

12 Comments on Zeg maar dag tegen die slechte adem!!

 1. Nesrin
  17 oktober 2015 at 14:41 (2 jaar ago)

  Fijne review en goed dat het werkt. Ik zal dit in huis halen want helaas heb ik snel last van een niet zo frisse mondgeur. Mijn man heeft hier nooit last van, volgens mij is het ook bij iedereen anders.

  Beantwoorden
  • conchita
   20 oktober 2015 at 09:21 (2 jaar ago)

   Hoi Nesrin, ik heb inderdaad begrepen dat het al dan niet ontstaan van een mondgeur heeft te maken met de samenstelling van het speeksel. Omdat dit erfelijk is bepaald is dit inderdaad bij iedereen anders.

 2. Rilana
  24 september 2015 at 11:12 (2 jaar ago)

  CB12 is inderdaad een ontzettend fijn product!

  Beantwoorden
  • conchita
   28 september 2015 at 20:48 (2 jaar ago)

   Leek om te horen dat jij ook enthousiast bent!

 3. Kim
  20 september 2015 at 19:34 (2 jaar ago)

  Super leuk dat jullie hier over schrijven. Ik heb zelf namelijk enorm veel aan dit product gehad toen ik ziek was. Het hielp echt perfect tegen nare geurtjes en dat was zo goed voor mijn zelfvertrouwen. Kortom; ik ben er heeeel blij mee!

  Beantwoorden
  • conchita
   23 september 2015 at 20:16 (2 jaar ago)

   Wat leuk om te horen dat jij zoveel aan dit product hebt gehad. Nu weet ik gelijk dat het ook goed werk als je ziek bent. bedankt voor de tip!!!

 4. Mijn Kleine Geheimpjes
  20 september 2015 at 19:06 (2 jaar ago)

  ah fijn deze review. Heb er al een aantal keer mee in mijn handen gestaan, maar dirfde telkens niet omdat ik bang was voor een scherpe menthol smaak! De light-versie dus maar eens proberen!

  Beantwoorden
  • conchita
   23 september 2015 at 20:15 (2 jaar ago)

   Willemijn heeft de light versie uitgeprobeerd en die schijnt inderdaad niet zo scherp te zijn.

 5. Josan
  20 september 2015 at 16:19 (2 jaar ago)

  Dank je voor de test. Ik had de reclame gehoord en was er benieuwd na. Ik houd namelijk niet van kauwgom maar wel van een frisse adem vandaar dat ik op zoek ben naar alternatieven.

  Beantwoorden
  • conchita
   23 september 2015 at 20:14 (2 jaar ago)

   Hoi Josan, dit product is zeker een goede vervanger als je niet van kauwgom houd. Ben heel benieuwd hoe het je gaat bevallen. Keep me posted :)

 6. Beau
  20 september 2015 at 13:36 (2 jaar ago)

  Wow, doe net de zelftest em dat betekent voor
  mij even tandenpoetsen 😉 heb dit product nog nooit
  geprobeerd maar ga het zeker in huis halen.

  Beantwoorden
  • conchita
   23 september 2015 at 20:13 (2 jaar ago)

   Haha, ik vond de ademtest ook nogal confronterend. Maar wel heel erg handig!!! Ben benieuwd wat je van het product vind :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *