Wenkbrauwen mogen gezien worden!

Ben je het zat om je wenkbrauwen elke keer te moeten bijwerken met een potlood of poeder omdat ze net niet donker genoeg zijn voor je gelaatsuitdrukking? Misschien is verven voor jou de uitkomst! Kijk gauw mee en ik laat je zien wat 1a2 tintjes donkerder kunnen doen voor de expressie in het gezicht.

De vorige keer heb ik het over epileren gehad. Een mooi geëpileerde wenkbrauw met te weinig kleur is het net niet. Met voldoende haar kun je de wenkbrauw zo prachtig vol laten lijken door ze enkel een kleurtje te geven.

Producten: Tegenwoordig zie je voldoende producten op de markt om je wenkbrauwen mee te verven. Neem b.v. de producten van Swiss o-Par of eigen merk van b.v. de Kruidvat. Het zijn producten die je veilig thuis kunt gebruiken aangezien er ook geen waterstofperoxide gebruikt hoeft te worden. Het nadeel hiervan is wel, dat de kleur minder lang blijft zitten dan als er wel met waterstofperoxide gewerkt wordt. Zelf ben ik fan van de producten van Combinal. Als je alleen voor thuisgebruik je wenkbrauwen verft kun je prima werken in combinatie met waterstofperoxide. Dit mag je nooit gebruiken bij het verven van de wimpers, dat kan namelijk ernstige oogschade veroorzaken. Als je de wimpers ook wil laten verven. Wil ik je adviseren om dit te laten doen door een professional.

Wat heb je nodig:

 • een klein bakje om de verf in te mengen
 • een fijn penseeltje of kwastje
 • vaseline
 • watjes
 • wattenstaafjes
 • ontvettende lotion (dus wel een lotion die een klein percentage aan alcohol bevat)
 • bakje water
 • verf
 • waterstofperoxide van 5% (advies: niet hoger anders gaat de kleurverwerking te
  hard)

IMG_1269

Werkwijze:

 • Allereerst is het belangrijk om je wenkbrauw goed schoon te maken b.v. met een milk.
 • Verwijder de milk met lauw warm water en ontvet de wenkbrauw met de ontvettende lotion.
 • Probeer met een droog wattenstaafje de haartjes luchtig neer de leggen door even tegen de haartjes in te gaan en de haartjes vervolgens weer in model neer te leggen.
 • Breng met het wattenstaafje een dun laagje vaseline aan onder en boven de wenkbrauw. Probeer uit de haartjes te blijven aangezien de verf niet door de vaseline heen kan trekken.
 • Bepaal de kleur. Voor blond adviseer ik de bruine kleur, ben je ietwat rossig of heel licht dan kun je een klein puntje grijs vermengen met bruin om het harde effect eraf te halen. Ben je ietwat donkerder dan blond, dan kun je een klein puntje zwart mengen met de bruine kleur. Voor donkere types net zoals ik kun je prima alleen zwart gebruiken of een klein puntje bruin toevoegen om de kleur iets zachter te maken.
 • Je maakt de verf aan volgens de gebruiksaanwijzing.
 • Breng de verf luchtig aan op de wenkbrauw. Maak een lichte zigzaggende beweging zodat je zachtjes de verf tussen de haartjes duwt. Doe dit op de gehele wenkbrauw. Doordat je de wenkbrauw luchtig heb neergelegd kan de verf er beter doorheen zakken. Belangrijk is dat je de haartjes niet plat drukt. Dan voorkom je dat er een waasje onder de haartjes zichtbaar word, het zogenaamde schaduweffect.
 • Trek vervolgens met een wattenstaafje de vorm strak zodat je niet buiten je wenkbrauw vlekken krijgt.
 • Doe ditzelfde bij de andere wenkbrauw.
 • Vaak zit de inwerktijd er dan al weer op van de eerst ingezette wenkbrauw. Een gemiddelde inwerktijd is zo’n 2 a 3 minuten. Wil je intenser resultaat laat je de verf ongeveer 5 minuten inwerken.
 • Haal de verf er in eerste instantie met een droog watje af. Mag de kleur toch iets donkerder, laat het proces dan even doorwerken. Zodra je het er met een nat watje hebt afgehaald word het kleurproces stopgezet. Dus altijd eindigen met natte watjes. Pas op je vingers want anders zit jezelf helemaal onder de verf. Je krijgt het er namelijk niet zo makkelijk vanaf.

Tips:

 • Zit er toch een klein waasje op je huid? Pak een beetje Cif of een ander schuurmiddel op een wattenstaafje en je schuurt de waas onder de haartjes van je wenkbrauw of een klein plekje er zo af.
 • Zet een prullenbak met pedaal in de buurt anders kan het een mooi smeerboeltje worden.
 • Verf eerst je wenkbrauw in het model wat jij wenst en ga daarna de wenkbrauw in model epileren. Soms zijn er zoveel haartjes die we niet zien omdat ze zo licht zijn, maar kunnen vervolgens heel veel betekenen voor de volume en het model van je wenkbrauw.
FacebookTwitterGoogle+Share

9 Comments on Wenkbrauwen mogen gezien worden!

 1. Lilian
  1 juni 2015 at 16:44 (2 jaar ago)

  Ik werk mijn wenkbrauwen ook altijd bij, maar dit zou ik niet durven! ’t Ziet er wel heel mooi uit! :-)

  Beantwoorden
 2. MamaSandraBlogt
  2 maart 2015 at 16:20 (3 jaar ago)

  Zeer nuttige en leuke tips. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik nooit meer wenkbrauwen teken, puur omdat ik zo iets heb ‘mij valt t op dat ze getekend zijn, dan zien de anderen het ook’.

  Beantwoorden
  • willemijn
   2 maart 2015 at 17:29 (3 jaar ago)

   Bedankt Mama Sandra! Ik snap wat je bedoelt. Een wenkbrauwpotlood komt vaak iets strakker over en valt daarom meer op dan b.v. wenkbrauwpoeder. Soms kan het wel helpen om met het potlood door je haartjes heen wat kleine streepjes te trekken en dan na te borstelen met een wenkbrauwborsteltje. Ik teken zelf ook bijna niet hoor. Alleen als mijn wenkbrauwen er weer aan toe zijn om geverfd te worden dan wil ik nog wel eens met poeder het iets bijwerken.

 3. Nailfinity
  25 februari 2015 at 11:06 (3 jaar ago)

  Ik heb twee jaar geleden voor het eerst mijn wenkbrauwen laten verven. Ik vond ze helaas veel te donker. Ik heb een lichte huid en heel licht blond haar en mijn wenkbrauwen waren bijna zwart. Geen succes dus 😉
  Verven doe ik niet nog eens maar ik heb ze altijd getekend dus daar hou ik het bij.

  Ik ben het zeker met je eens dat te lichte wenkbrauwen niet veel goeds doen voor je gelaatsuitdrukking. Als ik mijn wenkbrauwen niet kleur dan zie je ze amper.

  Beantwoorden
  • willemijn
   25 februari 2015 at 12:46 (3 jaar ago)

   Hoi Nailfinity
   Wat jammer dat je zo’n ervaring hebt met wenkbrauwen verven. Ik snap dan ook heel goed dat je na deze ervaring niet snel meer je wenkbrauwen laat verven en het bij het potlood houd. Zwart of tegen zwart aan, is ook echt veel te donker voor jou als ik je beschrijving zo lees. Misschien kan het nog een optie voor je zijn om het zelf een keer te proberen met als basiskleur bruin of lichtbruin en een puntje grijs er door te vermengen. Als je nog iets wil weten dan hoor ik het graag!

  • Nailfinity
   3 maart 2015 at 12:37 (3 jaar ago)

   Ik ga het niet zelf doen, sommige dingen moet je aan professionals over laten. Als ik mijn haar kleurde dan liet ik dat door de kapper doen.

   Als mijn gezondheid het toe laat wil ik het misschien nog een keer proberen bij een andere salon.

  • willemijn
   3 maart 2015 at 19:06 (3 jaar ago)

   Nailfinity, je moet ook gewoon doen waar jij je het prettigst bij voelt. Het scheelt wel voor een volgende keer bij een Salon dat je nu zelf kan aangeven waar ze op moeten letten bij jouw wenkbrauwen:)

 4. Beau
  23 februari 2015 at 19:02 (3 jaar ago)

  Met deze fijne tips durf ik mijn wenkbrauwen zelf ook wel eens te verven;)

  Beantwoorden
  • willemijn
   23 februari 2015 at 22:08 (3 jaar ago)

   Hoi Beau. Goed om te horen dat je wat aan de tips hebt! Daar doen we het voor. Liefs…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *