Trends najaar/winter 2015

Zoals beloofd het artikel over de trends van dit najaar/ winter. Wat kunnen we verwachten? Ook benieuwd wat de catwalk in Milaan, Parijs en Londen heeft laten zien ?

Mode is eigenlijk niet iets wat zomaar op de dag veranderd. Vaak zie je jaren dezelfde hoofdlijnen terug en ieder jaar verandert er een klein nuanceverschil. Ook voor het najaar/winter 2015 zie je overeenkomsten met vorig jaar. Dit jaar lijkt dat de mode iets zachter is ten opzichte van vorig jaar.

Bloemen

Deze winter kom je in veel winkels terecht in een kleurige bloemenweelde. Lange silhouetten met een slanke belijning vol met bloemdessins. Denk aan lange maxi jurken, mantels en overjassen die bijna de grond reiken. De stoffen hebben een luxe uitstraling met krachtige kleuren zoals wijnrood, paars en donkerblauw en vallen zwierig en gelaagd om het lichaam heen. Niet alleen de kleding zal rijke bloemdessins laten zien maar ook vind je dit terug in de tassen, schoenen en accessoires zoals sjaals. Een trend die luxe en status wil uitstralen maar wel met een sierlijke en romantische touch.

Natuur

De natuur blijft een inspiratiebron voor modeontwerpers. Je ziet prachtige kleuren zoals mahoniebruin tot parelmoeroranje. Ook andere aardse kleuren zoals bruin en groen zullen in diverse tinten aanwezig zijn. De trend oogt grillig, grof en woest maar in werkelijkheid voelt het comfortabel en zacht. Fijne breisels en tweed en andere zachte materialen worden gebruikt. Grote omslagdoeken en dekenachtige sjaals kom je tegen bij deze trend. Een trend met een oerkarakter maar wel met een prettig draagcomfort.

image

Recht lijnenspel

In deze trend met duidelijke kaders is de rechte belijning de trend. Blokken, ruiten, strepen, vierkanten en rechthoeken in krachtige primaire kleuren zoals brandweerrood, koningsblauw en kanariegeel. Maar ook de colorblocking en geometrische vormen in een vrij complexe belijning wordt helemaal hot. Ook hier vind je dit niet alleen in de kleding terug maar ook in de accessoires.

Minimaal

We kennen de uitdrukking “less is more”. Die gaat bij deze trend helemaal op. Rust, stilte en transparantie komen hier naar voren. Je ziet hier geen bonte kleuren of drukke prints. De kledingstukken vallen ruim en lang maar wel met een strakke belijning. Ook hier wordt gebruik gemaakt van zachte stoffen met een prettig draagcomfort. De accessoires zijn in grote uitvoering. Een xl tas met een grote omslagdoek in ingetogen nude kleuren kan uitlopen naar aubergine-en warm oranje achtige accenten. Een trend met een heldere belijning, subtiel kleurgebruik en waar eenvoud en soberheid de kracht is.

 

 

FacebookTwitterGoogle+Share

4 Comments on Trends najaar/winter 2015

 1. Cindy
  17 september 2015 at 14:18 (2 jaar ago)

  Bloemetjes zijn leuk, beetje fleurigheid in t najaar.

  Beantwoorden
  • willemijn
   23 september 2015 at 20:26 (2 jaar ago)

   Zo te horen kan jij wel slagen dit jaar :). Veel shop plezier gewenst,

 2. Jeapiebel
  11 september 2015 at 09:03 (2 jaar ago)

  Dat hoef ik niet veel aan te schaffen dit najaar. Ik heb genoeg bloemdessins in mijn kast. Goed om te weten.

  Beantwoorden
  • willemijn
   13 september 2015 at 07:00 (2 jaar ago)

   Komt dat even goed uit;) Kun je weer aan andere leuke dingen besteden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *