Tof haar met het Color Placement System!!!

Als ik mijn haar laat kleuren valt het eindresultaat vaak enorm tegen. Dat komt omdat ik erg stijl, fijn en dun ingeplant haar heb. Dit maakt het technisch heel moeilijk om mijn haar egaal te kleuren. Het gebruik van meerdere kleuren (high- of lowlights) staat bijna garant voor een vlekkerig effect. Omdat ik dit niet zo charmant vind staan laat ik dit dan ook al jaren achterwege.

Vorige week heb ik mijn haar laten kleuren met een nieuwe revolutionaire methode. Namelijk het Colour Placement System. Ik kan je verklappen dat het resultaat tegen mijn verwachting in echt prachtig is. Benieuwd hoe het ging? Lees dan snel verder.

Vorige week woensdag was het eindelijk zo ver. Ik ging mijn haar laten kleuren bij HAIRCTL in Zwolle. Eigenaresse Brigitte en kapster Sanne zijn namelijk master trainer in het Color Placement System (leren het aan andere kappers). Als je echte experts wil hebben, is HAIRCTRL ”dus de place to be”  om deze behandeling te ondergaan. Om eerlijk te zijn vond ik het best wel een beetje spannend. Toen ik namelijk ooit in een (heel) ver verleden de kappersopleiding deed, heb ik alle kleuren van de regenboog in mijn haar gehad. Ook vond ik het destijds erg leuk om te experimenteren met lichte en donkere plukken in mijn haar. Dit gaf vaak vlekken of horizontale strepen in mijn haar. Ook was het vaak zo dat de punten veel te donker waren of dat de gehele plukken veel te licht werden.

Destijds vond ik dat niet zo erg. Ik had namelijk kort haar en wisselde vaak van coupe. Als een kleur mislukte dan was de ellende er snel weer uitgeknipt. Als dit niet het geval was dan maakte ik iedereen gewoon wijs dat het zo hoorde en de nieuwe trend was. Nu heb ik echter lang haar tot halverwege mijn rug en dit wil ik heel graag zo houden. Je begrijpt al dat knippen dan niet echt tot de mogelijkheden behoord.

image

Gelukkig werd ik bij binnenkomst erg op mijn gemak gesteld door kapster Sanne. Ik laat mijn haar namelijk vaker doen door haar en zij wist dat ik het een beetje spannend vond. Onder het genot van een bakje koffie legde Sanne mij rustig uit wat haar de beste aanpak voor mijn haar leek.

Wat is er gebeurd?

Om diepte en warmte in mijn haar aan te brengen is ervoor gekozen om rood, koper en zwart accenten aan te brengen tussen mijn natuurlijke haarkleur. De gebruikte tinten zijn net iets lichter en donkerder dan mijn eigen haarkleur. Het voordeel hiervan is dat dit minder snel een onderhoudsbehandeling nodig heeft omdat je bijna geen uitgroei zal zien.

Hoe werkt het?

De kleurmethode is complete anders dan de methodes waarmee ik bekend bent. Het Color Placement Systeem maakt namelijk geen gebruik van folies of clips. In plaats daarvan wordt de eerste passee (afgedeelde pluk haar) uitgemeten met behulp van een spiraal. Hierdoor ontstaat er een rondje bovenop je hoofd. Vervolgens wordt deze passee ingekleurd en vastgezet in een plastic trechtervorm. Elke volgende passee wordt in een rondje van 360 graden rondom de trechtervorm afgemeten, ingekleurd en vervolgend afgedekt met shields van doorzichtig plastic. Deze worden allemaal bovenop het hoofd om de eerste trechtervorm vastgezet. Ik vond dit er heel grappig uitzien, het lijkt namelijk net of je een omgekeerde vissenkom op je hoofd hebt. Als je exact wilt zien hoe het gaat kan je een filmpje bekijken via deze link.

Kapster Sanne:

Dit systeem maakt het mogelijk om makkelijk en daardoor snel te werken. Daarnaast geeft dit systeem minder kans op vlekken en worden de kleuren egaler gezien vanaf aanzet tot punt. Tevens is het makkelijker (ten opzichte van de folietechniek) om met meerdere technieken en kleuren te werken. Want je kan de kleuren als het waren op elkaar stapelen. Tot slot zorgen de plastic shields ervoor dat de kleuren zich beter kunnen ontwikkelen. Kleuren hebben namelijk warmte nodig om zich te ontwikkelen. Als je folie gebruikt wordt de warmte van de hoofdhuid tegen gehouden . Het color placement system is zo ontworpen dat de warmte van de hoofdhuid kan worden benut voor de kleurontwikkeling. Hierdoor zullen de kleuren beter tot ontwikkeling komen, worden daardoor intenser en blijven langer mooi. Het systeem geeft mij de mogelijkheid om heel vrij en creatief werken.

image

Wat vind ik ervan?

Ik ben echt heel erg enthousiast over het resultaat. De kleuren vallen prachtig door elkaar heen. Voor het eerst heb ik meerdere kleuren in mijn haar zonder dat het een streperig effect geeft. Mijn haarkleur is egaal, prachtig gemêleerd en mijn haar ziet er veel voller uit (als ik het los draag). Ook vind ik dat de kleuren veel intenser ogen (helaas komt dit op de foto niet zo goed tot uiting) . Ik vind een kleurbehandeling met het het color placement system zeker voor herhaling vatbaar !

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+Share

12 Comments on Tof haar met het Color Placement System!!!

 1. Anne
  5 juli 2015 at 09:49 (2 jaar ago)

  Wat een leuke techniek! Het is erg mooi geworden en zonder die vervelende strepen!

  Beantwoorden
  • conchita
   6 juli 2015 at 13:41 (2 jaar ago)

   Anne, bedankt voor het compliment! Ik ben helemaal weg van deze techniek. Het is een leuke aanvulling op de bestaande technieken:)

 2. Dina
  2 juli 2015 at 06:46 (2 jaar ago)

  Wat een mooi resultaat zeg! Ik had hier nog nooit van gehoord eerlijk gezegd.

  Beantwoorden
  • conchita
   3 juli 2015 at 09:16 (2 jaar ago)

   Dank je wel voor je compliment. Zo leuk, nieuwe trends! En vooral als ze goed bevallen;)

 3. Jeanine
  29 juni 2015 at 15:19 (2 jaar ago)

  Hier had ik ook echt nog nooit van gehoord. Mooi resultaat zeg. Toevallig ben ik afgelopen zaterdag naar de kapper geweest, en daar gewoon de welbekende folies haha.

  Beantwoorden
  • conchita
   30 juni 2015 at 13:21 (2 jaar ago)

   Dank je wel Jeanine. Het is hier nog niet zo lang bekend dus dat kan goed kloppen:)
   Ik ben helemaal verliefd op deze nieuwe trend!

 4. Nesrin
  28 juni 2015 at 15:51 (2 jaar ago)

  Wow! Ik vind het heel mooi geworden. Warm, natuurlijk en classy.

  Beantwoorden
  • conchita
   30 juni 2015 at 13:17 (2 jaar ago)

   Dank je wel Nesrin. Ik ben er ook erg blij mee:)

 5. Sonja
  25 juni 2015 at 06:42 (2 jaar ago)

  Heel mooi ik had al wat dingen opgezocht over dit systeem. Straks met mijn nichtje lekker kletsen over nieuwe technieken! Als tante zonder dochters doe je dat!
  De kleuren vallen veel ‘natuurlijker’ en ook bij andere kleuringen zie je geen harde lijnen!

  Beantwoorden
  • conchita
   25 juni 2015 at 16:31 (2 jaar ago)

   Hoi, Sonja wat leuk dat je gekeken hebt. Kan mij voorstellen dat het heerlijk is om zulke zaken (vrouwendingen) met je nichtje te bespreken als je geen dochters hebt. Het klopt dat je geen harde lijnen ziet. dat komt door de manier waarop het ingezet wordt. daardoor vallen de kleuren altijd mooi door elkaar en krijg je geen strepen. het is echt een keer het proberen waard. Ik wil niet anders meer. Veel plezier samen!

 6. Mijn Kleine Geheimpjes
  23 juni 2015 at 16:13 (2 jaar ago)

  Wow, dit llinkt ideaal. Ik ben ook “gezegend” met eemln bos van 3 sprieterige sprietjes en herken me in je verhaal. Ik doe echter wel altijd plukjes, omdat het dan zoveel minder opvalt dat de kleur weer eens anders is geworden danwe gehoopt hadden, durf het niet meer volledig te laten verven. Jammer genoeg ligt Zwolle voor mij niet naast de deur, maar ik ga een googlen of er hier ergens ook zulke salons zijn.

  De kleuren staan je echt fantastischtrouwens, erg mooi!

  Beantwoorden
  • conchita
   23 juni 2015 at 19:26 (2 jaar ago)

   Hoi, bedankt voor het compliment. Ik ben er echt super blij mee. Waarschijnlijk kan je dit binnenkort ook bij jou in de buurt laten doen.Sanne en Brigitte zijn namelijk druk bezig met mensen opleiden :). Het is echt een keer het proberen waard. Zeker als je dun haar hebt vind ik het een echte aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *