Spoedcursus antioxidanten

Antioxidanten zijn momenteel hot and happening. Je ziet deze term overal opduiken. Maar wat zijn het nou exact? Dat zal ik vandaag voor jullie op een rijtje zetten.

Antioxidanten

Antioxidanten zijn stofjes die ons lichaam helpen om onze cellen te beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stofjes die ervoor zorgen dat onze cellen beschadigen of zelfs afsterven. Dit proces noemt men oxidatieve stress en laat dat nou de grootste boosdoener in het veroorzaken van huidveroudering zijn. Dat is nou net het punt waarvoor je antioxidanten nodig hebt. Antioxidanten zorgen ervoor dat de vrije radicalen worden geneutraliseerd waardoor ze niet zoveel schade kunnen aanrichten.

776647_99730455

Hoe ontstaan vrije radicalen?

Vrije radicalen ontstaan in ons lichaam tijdens stofwisselingsprocessen waarbij zuurstof is betrokken. Luchtvervuiling, zon, roken en bepaalde chemische stoffen wakkeren dit extra aan. Hoe graag we ook zouden willen, de vorming van vrije radicalen is niet te voorkomen. Toch hebben vrije radicalen niet alleen een negatieve invloed. In kleine hoeveelheden helpen ze het lichaam om bacteriën en virussen te verwijderen. Echter als er teveel vrije radicalen worden gevormd, beschadigen ze helaas ook lichaamseigen weefsels.

Huidveroudering

Gelukkig maakt je eigen lichaam een aanzienlijke hoeveelheid antioxidanten aan. Echter is het zo dat naarmate we ouder worden er minder antioxidanten aan worden gemaakt, maar dat we wel gevoeliger worden voor oxidatieve stress. Dit is ook de reden dat onze cellen beschadigen en huidveroudering om de hoek komt kijken.

Help je huid een handje!

Gelukkig is het mogelijk om je lichaam een handje te helpen. Dit kan je doen door antioxidanten te eten of door ze op de huid aan te brengen. Daarom mogen deze stoffen ook niet ontbreken in je anti-aging producten! Wist je al dat vitamine C de enige antioxidant is die ook een bewezen anti-aging effect heeft? Daarnaast lijkt vitamine E ook veelbelovend. Antioxidanten versterken elkaars werking. Producten waar meerdere antioxidanten in zitten werken dus het effectiefst.Verder kan je het beste producten kopen die licht en luchtdicht zijn verpakt. Antioxidanten houden namelijk niet zo van zuurstof en zonlicht, deze zorgen ervoor dat ze niet meer werken.

 

FacebookTwitterGoogle+Share

4 Comments on Spoedcursus antioxidanten

 1. Beau
  4 augustus 2015 at 19:15 (2 jaar ago)

  Goed en informatief artikel 😉 ik ben zelf al goed op weg met het dagelijks innemen van vitamine C, nu maar hopen dat mijn ouder wordende huid de boodschap begrijpt 😉

  Beantwoorden
  • conchita
   6 augustus 2015 at 21:24 (2 jaar ago)

   Dankjewel Beau, zo te horen ben je al heel goed bezig. Ik weet zeker dat jouw huid hier veel baat bij zal hebben.

 2. conchita
  31 juli 2015 at 19:44 (2 jaar ago)

  Hoi, Naomi bedankt voor het compliment en leuk dat je er wat aan hebt gehad. Hier doen we het voor :)

  Beantwoorden
 3. Naomi
  30 juli 2015 at 09:56 (2 jaar ago)

  Goed artikel. Leuk geschreven en erg informatief!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *