Nooit meer tandpastavlekken? Ik heb de ideale oplossing gevonden!

Waarschijnlijk kennen jullie het allemaal wel. Je gaat nog even snel je tanden poetsen en opeens zit er een grote witte vlek op je kleding. Vooral op donkere kleding is dit enorm balen. Zoals we weten laat tandpasta zich niet zo makkelijk verwijderen.
Bovenstaande is mij ook heel vaak gebeurd en natuurlijk altijd net op het moment dat ik net mijn mooie kleren had aangetrokken of haast had. Je wilt niet weten hoe vaak ik mijzelf hierdoor al heb moeten omkleden. Ik heb nu de oplossing voor dit probleem gevonden.

Tandenolie

Per toeval heb ik het product ontdekt wat voor mij de geniale oplossing is. Namelijk tandenolie van Ringana. Waarom toeval? ik kreeg een kennismakingsset aangeboden via twitter en daar zat het in. Zoals de naam al zegt bestaat het product uit een olie waaraan milde poetsdeeltjes zijn toegevoegd. Omdat deze niet uit krijt bestaan, vlekt de tandenolie niet op kleding. Ideaal toch? Daarnaast bevat de tandenolie geen fluoride wat het product ook geschikt maakt voor mensen die deze stof willen vermijden.

image

100% natuurlijk

Ringana is een biologisch cosmeticamerk wat staat voor natuurlijke en duurzame productie. Om dit te garanderen laten zij hun bedrijfs- en productieprocessen regelmatig controleren door officiële keurmerkverlenende instanties.

Omdat alle Ringana producten vers worden bereid en geen chemische conserveringsmiddelen bevatten, zijn ze maar beperkt houdbaar (wel zolang dat je alles rustig op kan maken). Alle producten worden namelijk na bestelling direct vanuit het hoofdkantoor in Oostenrijk opgestuurd. Hierdoor kan versheid, en daardoor lange houdbaarheid, gegarandeerd worden. Daarom zijn Ringana producten alleen online verkrijgbaar en niet in de winkel of andere verkooppunten.

Wat ik erg leuk vind is dat dit merk ook geschikt is voor veganisten. Tot nu toe ben ik om eerlijk te zijn weinig merken tegengekomen die aan deze eisen voldoen. Verder is Ringana:

• 100% plantaardig
• Dierproefvrij
• Milieuvriendelijk
• Eerlijke handel (fairtrade keurmerk)
• Natuurlijk bedrukt
• Recyclingspapier
• Glasrecycling (stuur 10 lege glazen verpakkingen op en krijg een product cadeau)
• Geschikt voor veganisten.

Het gebruik van de tandenolie is in het begin even wennen. Dit komt voornamelijk omdat het niet zo schuimt als tandpasta. Maar het eindresultaat is hetzelfde je krijgt prachtig schone tanden en niet te vergeten een heerlijk frisse smaak in je mond. Ik had voor het proefpakket nog nooit van tandenolie gehoord maar ik ben helemaal fan!

De Ringana tandolie kost €11.60,- voor 125 ml. Hier kan je maanden mee doen omdat je maar enkele druppels nodig hebt. Ook is het mogelijk om een kennismakingsset te kopen. Hierin zitten dan meerdere producten deze zijn er vanaf €12.40,- De producten van Ringana zijn hier te bestellen.

FacebookTwitterGoogle+Share

12 Comments on Nooit meer tandpastavlekken? Ik heb de ideale oplossing gevonden!

 1. Jennifer | JenniferZ
  3 mei 2015 at 16:59 (2 jaar ago)

  Handig zeg! Zelf heb ik altijf mijn badjas aan als ik mijn tanden poets en meestal gaat daar alles wel uit maar dit is sowieso wel een handige oplossing stel ik heb een keer niet mijn bad jas aan en gaat het mis hahah. Leuk artikel!

  Beantwoorden
  • conchita
   9 mei 2015 at 18:39 (2 jaar ago)

   Jennifer wat leuk om te horen. Hier doe ik het voor.

 2. Mijn Kleine Geheimpjes
  1 mei 2015 at 17:23 (2 jaar ago)

  He wat bijzonder zeg, ik had er nog nooit van gehoord! Toch denk ik niet dat ik me er erg snel aan zal wagen. Heb ooit die dingen van Lush geprobeerd en dat was een grote ramp. Al klinkt dit wel een stuk beter… Hmm… Twijfel!

  Beantwoorden
  • conchita
   9 mei 2015 at 18:41 (2 jaar ago)

   Hoi Yv, dat is begrijpelijk als je een allergische reactie hebt gehad. Mocht je het toch een keer willen proberen is het misschien een aanrader om een proefsetje te bestellen. Dan kan je uitproberen of je er niet allergisch voor bent.

 3. Sandra HippoLogic
  1 mei 2015 at 15:45 (2 jaar ago)

  Ik ben wel benieuwd naar dit nieuwe product om je tanden te verzorgen. Zelf poets ik al jaren met Parodotax dat ook niet schuimt en geen overmatige of kunstmatige mint smaak heeft.

  Zelf denk ik dat olie wel akelige vlekken kan geven….

  Beantwoorden
  • conchita
   9 mei 2015 at 18:38 (2 jaar ago)

   Hoi, Sandra ik ken Parodotax wel. Dat vind ik ook een fijn product. Echter is dat voor veel mensen geen oplossing vanwege de smaak. De tandenolie smaakt hetzelfde als normale tandpasta. Ik denk dat daardoor de drempel minder groot is om te gebruiken. Je hebt gelijk dat de tandenolie kan vlekken. Echter zie je dit niet op donkere kleding. daarnaast is de tandenolie doorzichtig en gebruik je zulke kleine hoeveelheden dat je hooguit een druppeltje morst. Dit is natuurlijk veel minder zichtbaar dan een grote witte tandpastavlek.

 4. Nesrin
  1 mei 2015 at 12:46 (2 jaar ago)

  Dit lijkt mij apart en ik zou er echt aan moeten wennen. Zou het graag willen proberen.

  Beantwoorden
  • conchita
   9 mei 2015 at 18:34 (2 jaar ago)

   Hoi, Nesrin Het is echt het proberen waard. Ik vind het echt een super fijn product.

 5. Gofreshbehappy
  1 mei 2015 at 12:10 (2 jaar ago)

  Idd in het begin best wennen maar dat is van korte duur. Een van mijn favoriete Ringana producten, veilig en verantwoord voor mens en millieu!

  Beantwoorden
  • conchita
   9 mei 2015 at 18:43 (2 jaar ago)

   Ben ik het helemaal mee eens! Niets meer aan toe te voegen.

 6. Delphine
  1 mei 2015 at 12:00 (2 jaar ago)

  Het is het eerste dat ik ervan hoor! Tandenolie. Heel erg speciaal. Ik heb gelukkig nooit geen last van tandpasta op kleren. En nu maar hopen dat het zo blijft! 😀

  Beantwoorden
  • conchita
   9 mei 2015 at 18:33 (2 jaar ago)

   Hoi, Delphine ik had er ok nog nooit van gehoord. Maar ook als je geen last van tandpastavlekken hebt is het een leuk product om te proberen. Alleen al voor de beleving. Het voelt zo anders dan tandpasta :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *