Massage tegen rimpels?

Tegenwoordig zijn er genoeg manieren om die vervelende rimpels tegen te gaan of te doen minderen. Vandaag wil ik de behandeling bindweefselmassage met jullie delen en uitleggen wat deze huidverbeteringsmassage voor de huid kan betekenen.

Zoals jullie al in een eerder artikel hebben kunnen lezen is bindweefsel het meest voorkomende steunweefsel in het gehele lichaam. Bindweefsel zorgt zowel voor de stevigheid als elasticiteit van de huid. Daarom speelt de bindweefsellaag (die zich bevindt tussen de spieren en de opperhuid) bij huidveroudering ook een belangrijke rol. Als het bindweefsel in de huid zijn stevigheid verliest zal de huid uitrekken en gaan hangen. Hoe beter de conditie van het bindweefsel is, hoe beter en strakker de huid eruit ziet.

 

Wat is nou precies een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage is een intensieve massage die zich voornamelijk richt op de laag tussen de huid en de spieren. Door het uitvoeren van diverse kneed, duw en roltechnieken van de huid worden de fibroblasten (bindweefselcellen) geprikkeld. Hierdoor wordt de huid aangezet tot nieuwvorming. Dit heeft een positieve invloed op de hoeveelheid collageen en elastinevezels. Deze zorgen voor de stevigheid van het bindweefsel.

 

Hoe voelt een bindweefselmassage?

Hoe de massage aanvoelt is bij iedereen verschillend. De één vindt het aangenaam en kan er van genieten en de ander doet het zeker niet voor zijn of haar plezier. Over het algemeen kan ik wel zeggen dat een bindweefselmassage die goed uitgevoerd wordt, in de meeste gevallen niet heel prettig of ontspannen aanvoelt. Dit is met name zo op plaatsen waar de huid van nature strakker is zoals de hals of de kaaklijn..Daarnaast kan het loswerken van plaatselijke verklevingen ook wat pittiger aanvoelen. De huid wordt daar met diepere technieken losgemaakt van de spierlaag en dit kan gevoelig zijn. Uiteraard is het tijdens de massage erg belangrijk dat er met aangepaste intensiteit wordt gewerkt waar de huid dit nodig heeft. Een goede behandelaar zal hier rekening mee houden. Een bindweefselmassage mag wel gevoelig zijn maar zeker niet pijnlijk! Indien dit wel het geval is moet je dit direct aangeven.

image

Wanneer wel en wanneer niet een bindweefselmassage?

De redenen waarom mensen voor een bindweefselmassage kiezen is verschillend. Alhoewel veel mensen denken dat deze massage alleen geschikt is voor rimpels, werkt deze massagemethode ook sterk huidverbeterend waar rimpels nog niet aanwezig zijn. Daarnaast werkt het ook goed voor een huid met (acné) littekens . Door de intensiteit van de behandeling valt het niet aan te bevelen om deze te ondergaan indien je aan bijvoorbeeld hemofilie, trombose of aan een hoge bloeddruk lijdt.

 

Welk resultaat kan je verwachten?

Er kunnen mooie huidverbeterende resultaten behaald worden met een bindweefselmassage. Hierbij moet je denken aan:

 • Opheffen van verklevingen
 • Stimulatie van aanmaak collageen en elastine
 • Soepeler en het zachter aanvoelen van de huid.
 • Stimulatie van celvernieuwing
 • Verbetering van de doorbloeding
 • Verbetering van de huidelasticiteit
 • Vermindering van lijntjes en rimpeltjes
 • Vermindering van littekens
 • Verbetering van de huidteint
 • Verbetering van de huidstructuur

 

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Voordat de behandeling start zal de behandelaar naar de huid kijken en eraan voelen. Dit om de conditie van de huid en het bindweefsel te bepalen. Vaak zullen er ook een vragen met betrekking tot de gezondheid worden gesteld. Dit om er verzekerd van te zijn dat het verantwoord is om de behandeling uit te voeren. Als het onderzoek heeft plaatsgevonden wordt er besproken wat eventueel mogelijk is en hoeveel behandelingen er nodig zijn om een bepaald resultaat te behalen. Over het algemeen kan je na de eerste behandeling al resultaat zien maar zijn er altijd meerdere behandelingen nodig om een bevredigend resultaat te behalen! Als de behandelaar alles met je heeft doorgenomen kan er van start worden gegaan met de behandeling. Deze wordt in principe altijd uitgevoerd op een gereinigde huid.

 

Eigen ervaring?

Ik heb zelf al meerdere bindweefselmassages ondergaan. Over het algemeen vind ik dit niet onaangenaam behalve op de plekken waar mijn huid wat strakker is. Daar voelt het niet zo fijn aan! Daarnaast vind ik de massage altijd een beetje vreemd aanvoelen omdat er behoorlijk aan de huid wordt getrokken en geduwd. Direct na de massage is mijn huid altijd wat gezwollen en rood. Maar dit trekt na een paar uurtjes weer weg. Ik vind altijd dat mijn huid er na een behandeling frisser en gelift uitziet. Wel vind ik het belangrijk dat de persoon die de massage uitvoert niet te lief is en de huid stevig aanpakt. Anders doet het naar mijn mening weinig tot niets!

 

FacebookTwitterGoogle+Share

16 Comments on Massage tegen rimpels?

  • willemijn
   13 mei 2015 at 11:12 (2 jaar ago)

   Fijn om te horen Nathalie! X

 1. Cynthiiaa
  12 mei 2015 at 00:27 (2 jaar ago)

  Zelf ben ik een voorstander van een wat ruigere massage, wat een foute woordkeuze. Ik bedoel, als de massage wat dieper de huid in gaat, waardoor echt alles soepel wordt, hoofdpijn vermindert enzovoort. Maybe ben ik dan ook wel geschikt voor dit, maar het moet inderdaad niet pijn doen, dat is niet tof. :’) Alhoewel.. bye bye rimpels!

  Beantwoorden
  • willemijn
   13 mei 2015 at 11:10 (2 jaar ago)

   Haha moest wel even lachen om je woordkeuze! Het mag ook absoluut niet pijnlijk zijn maar gevoelig of net ietsje meer ontkom je niet aan. Dan inderdaad maar denken aan “bey bey rimpel” 😉

 2. Kirsty
  11 mei 2015 at 18:20 (2 jaar ago)

  Wat interessant om te lezen! Ik heb nog nooit een bindweefselmassage gehad, maar je maakt mij wel nieuwsgierig!

  Beantwoorden
  • willemijn
   13 mei 2015 at 11:06 (2 jaar ago)

   Dank je wel Kirsty! Een keer proberen kan geen kwaad hihi. Wie weet wordt je wel fan;)

  • willemijn
   13 mei 2015 at 11:04 (2 jaar ago)

   Dan moet je het zeker niet doen, Lilia! Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om je huid in goede conditie te houden.

 3. Nesrin
  8 mei 2015 at 08:44 (2 jaar ago)

  Dit heb ik nog nooit gehad en heb ook altijd mijn twijfels gehad of je rimpels wel kunt weg masseren.

  Fijn artikel, ik leer weer een hoop van jou.

  Beantwoorden
  • willemijn
   9 mei 2015 at 18:26 (2 jaar ago)

   Dankjewel Nesrin, Leuk om te horen!

 4. Nailfinity
  7 mei 2015 at 21:13 (2 jaar ago)

  Ik heb wel eens een bindweefsel massage gehad aan mijn rug en dat was zo ontzettend pijnlijk dat de rillingen over mijn rug lopen bij het idee dat dat op mijn gezicht gedaan wordt.
  Ik geloof zeker wel dat het de huid kan verbeteren. Misschien toch eens moed verzamelen.

  Beantwoorden
  • willemijn
   9 mei 2015 at 18:25 (2 jaar ago)

   Hey Nailfinity,
   Ik kan me dat goed voorstellen met zo’n pijnlijke ervaring! Nou is het over het algemeen wel zo dat de huid naarmate je ouder wordt op het gezicht iets makkelijker op te pakken is dan op de rug. Misschien geeft je dat iets meer moed hihi.

 5. Sonja
  7 mei 2015 at 20:53 (2 jaar ago)

  Ik zit je post te lezen en ondertussen knijp en voel ik op diverse plekken hoe pijnlijk dit kan zijn. Het klopt inderdaad dat het niet overal even aangenaam (lees auw) zal zijn… Toch ben ik heel benieuwd!

  Beantwoorden
  • willemijn
   9 mei 2015 at 18:22 (2 jaar ago)

   Hoi Sonja
   Gewoon een keer proberen kan altijd!! Ik zie al helemaal voor me hoe jij jezelf aan het pijnigen was tijdens het lezen van dit artikel, hihi.

 6. Mijn Kleine Geheimpjes
  7 mei 2015 at 17:29 (2 jaar ago)

  Ik heb dit ook wel eens laten doen, maar vond het niet zo prettig. Nou vind ik alles anders dan een cremetje smeren niet prettig hoor, dus het lag vast aan mij :-D.

  Beantwoorden
  • willemijn
   9 mei 2015 at 18:32 (2 jaar ago)

   Hi Yv,
   Het kan inderdaad erg gevoelig zijn, dus dat hoeft niet persé aan jou te liggen hoor:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *