Lycon Lycojet lavender wax

Ik heb samen met Conchita de wax van Lycon uitgetest en dan de variant voor de kleinere delen zoals in het gezicht. Het product komt uit Australië en is voornamelijk bekend bij de Brazilian wax. Nu hebben wij dit niet uitgeprobeerd 😉 maar hebben het product getest op het gezicht en gekeken of het daadwerkelijk ook de korte haartjes goed verwijderd.

In Australië is deze wax een populair product. Het product is ontwikkeld voor de gevoelige delen van zowel op het lichaam als in het gezicht. Wax icoon Lydia Jordane heeft dit product op de markt gelanceerd en het is nu ook al enige tijd in Nederland verkrijgbaar.Het product belooft dat de huid minder rood is na het harsen en dat het alle (stugge)haartjes van 1 mm lengte goed kunt verwijderen.

Dit is wat mij nieuwsgierig maakte. Ik ben namelijk erg gevoelig in mijn gezicht met het harsen van mijn bovenlip. Ik heb altijd een flinke rode verkleuring en een branderig gevoel. We hebben nu de hars voor de kleinere gebieden uitgeprobeerd maar van dezelfde lijn bestaat ook de stripwax. Hier kun je makkelijker grotere delen zoals de benen mee ontharen. Zoals wij nu hebben kunnen zien is het product verkrijgbaar via smooth.co maar ook kun je het via e-bay bestellen.

image

Foto; voor het waxen

Ik had een probeer verpakking van de Lycojet lavender wax. Dit potje plaatste ik ongeveer 8 minuten op 800 Watt in de magnetron. Het is belangrijk dat de wax niet gelijk van de spatel afvloeit maar net wat dikker is zodat je dit op het spateltje kan oprollen om het product te kunnen plaatsen op de huid. Voordat je het product gaat plaatsen is het belangrijk dat je de huid desinfecteert en een warmte test (binnenkant van je pols) uitvoert. Dan breng je de wax met de haargroeirichting mee aan. Je maakt een soort van lipje met je vinger aan het einde van het opgezette harsstukje. Je spant de huid met je andere hand en dan trek je tegen de haargroeirichting in met een snelle beweging, de hars zo dicht mogelijk langs de huid eraf. Heb je alles behandeld gebruik dan een nabehandelingsproduct zoals bijvoorbeeld een afterwax oil. Vaak bevatten deze producten al een percentage alcohol wat de huid doet desinfecteren daarnaast zit er een verzorgende substantie in zoals bijvoorbeeld Aloë Vera.

2015-06-05 13.16.14

Foto; direct na het waxen

2015-06-05 11.52.50

Foto; mijn berenvachtje 😉

Mijn ervaring:

Harsen is nog steeds niet mijn favoriet maar daarentegen voelde de wax goed aan op de huid en ging het verwijderen gemakkelijk. Het product hoeft namelijk niet heel warm aangebracht te worden en blijft enige tijd flexibel zodat het ook niet snel afknapt. De roodheid viel mij ontzettend mee, normaal zie je bij mij precies waar de hars gezeten heeft. Het lijkt wel dat de hars zich voornamelijk aan de haren hecht en niet zozeer aan de huid waardoor de huid dus minder belast wordt. Hier en daar zie ik op de foto nog een klein donshaartje zitten die eigenlijk met het blote oog niet zichtbaar is. Maar dat ligt dan ook aan mijn opzet van de hars en daarom is het dus van belang dat je goed langs de liprand aanbrengt. Op het been van Conchita werden de korte haartjes prima verwijderd. En dit waren ook stugge haartjes. Nu heb ik dit met de hotwax variant geprobeerd maar dit moet eigenlijk met de stripwax gedaan worden. Dat werkt veel sneller en kost minder product. Nu moest ik het vrij dik aanbrengen om het te kunnen verwijderen.

2015-06-05 12.38.44-1

Foto; klein stukje gewaxt op Conchita haar been

Voordelen van de Lycojet lavender hot wax ten opzichte van andere waxsoorten:

-Wax kan op een lagere temperatuur gebruikt worden dan de meeste waxsoorten.

-Daarom perfect voor de gevoelige huid

-Verwijderd al haartjes vanaf 1 mm

-Duurzaam in gebruik aangezien je het vrij dun kunt aanbrengen

Conclusie:

De Lycojet Lavender hot wax kan absoluut gebruikt worden door de consument. Dan wel voor de delen zoals de bovenlip,kin of bijvoorbeeld het middenstukje van de wenkbrauw en eventueel voor het wanggebied (bakkebaarden).

Voor delen zoals de benen, oksel en bikinilijn is mijn advies dit wel door een professional te laten doen aangezien dit vaak meer tijd kost en het ook onmogelijk is om zelf op alle plekken goed te kunnen spannen om het product op de juiste manier te kunnen verwijderen.

Wil je graag zien hoe wij de Lycon Hotwax hebben uitgeprobeerd? Bekijk dan het filmpje op ons youtubekanaal.

 

 

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+Share

6 Comments on Lycon Lycojet lavender wax

 1. Xandra
  23 juni 2015 at 07:10 (2 jaar ago)

  Hm, misschien ook maar eens gaan proberen dus! Hilarisch filmpje 😉

  Beantwoorden
  • willemijn
   24 juni 2015 at 11:30 (2 jaar ago)

   Haha ja…charmant hè! 😉

 2. HippoLogic
  18 juni 2015 at 16:27 (2 jaar ago)

  Ruikt het ook lekker (lavendel) of is die naam alleen op de kleur gebaseerd?

  Beantwoorden
  • willemijn
   19 juni 2015 at 07:42 (2 jaar ago)

   Hoi Sandra
   Ik heb geen heerlijke lavendel lucht onder mijn neus ervaren hihi;) Ik denk dat het inderdaad voornamelijk om de kleur gaat wat betreft de lavendel.

 3. lilian
  17 juni 2015 at 18:23 (2 jaar ago)

  Je heb een speciale olie voor om onder de hars te gebruiken om er voor te zorgen dat je alleen de haren pakt en niet de huid. ook breng je deze hars tegen de haargroei in en kun je hem over je lip aanbrengen.

  Tip van mij heb namelijk net de cursus gedaan.

  Beantwoorden
  • willemijn
   19 juni 2015 at 06:49 (2 jaar ago)

   Hi Lilian wat leuk dat je een reactie achter laat. Heb jij het ook over de Lycon wax? Of een ander product?Ik had zelf namelijk geen olie gevonden bij deze lijn. Let me know!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *