Hello sunshine! Zonbescherming in selfdispending poederkwast!

Jullie hebben mij inmiddels al meerdere malen horen zeggen dat het belangrijk is om de huid goed te beschermen tegen de zon. Naast dat dit ervoor zorgt dat de huid mooi en jong blijft, is zonbescherming ook belangrijk in verband met het verminderen van risico op huidkanker.

Als je de huid goed wilt beschermen, is het belangrijk om meerdere malen per dag een beschermingsfactor aan te brengen. In de praktijk blijkt dit echter nog niet zo makkelijk te zijn als je zou denken. Zonnebrandcrème plakt namelijk en laat daarnaast een vettige laag achter op de huid. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om het aan te brengen over make-up. Vooral in combinatie met foundation veroorzaakt het vaak een plakkerige smurrie.

Ik hoor dan ook vaak terug van patiënten die make-up gebruiken, dat het voor hen ondoenlijk is om hun gezicht goed te beschermen tegen de zon. Het kost teveel tijd naast de dagelijkse bezigheden om het gezicht meerdere malen per dag te ontdoen van make-up en in te smeren met een beschermingsfactor. Daardoor kiezen veel mensen ervoor om hun gezicht dan maar niet te beschermen. Nu hoor ik je denken: dan draag je toch geen make-up? Voor veel mensen is  dit helaas geen optie omdat ze een baan hebben waarbij het dragen van make-up een must is.

image

Zonbescherming in poedervorm

Ik heb nu de perfecte oplossing voor dit probleem gevonden. Namelijk: Colorescience Sunforgettable!! Dit is zonbescherming in poedervorm, dat verpakt is in een self dispending poederkwast. Als je de kwast over de huid strijkt laat het een laagje zonbescherming op de huid achter. Makkelijk toch? Door het formaat past de dispenser makkelijk in je tas of zelfs in je broekzak. Ik vind dit echt super handig! Naast zonbescherming kun je het ook aanbrengen als mooie matte finishing touch over je make-up. Sunfogettable is verkrijgbaar in drie tinten; fair, medium en tan. De SPF 30 geeft een licht dekkend (egaliserend) effect en de SPF 50 is vrijwel onzichtbaar. Hierdoor is het product ook geschikt voor mannen. Mijn vader gebruikt de poeder bijvoorbeeld bovenop zijn hoofd omdat hij hier minder haar krijgt.

Perfect voor kleine kinderen!!!

Ik ben dit product gaan gebruiken door mijn dochtertje van 9 maanden. Ik heb tijdens het mooie weer voor het eerst haar gezicht ingesmeerd. Doordat zij vervolgens in haar oogjes wreef kwam hier zonnebrand in. Dat had een groot drama als gevolg omdat dit natuurlijk enorm prikt. Een collega tipte mij toen over dit product. Omdat de SPF 50 bijna onzichtbaar is, kun je het product perfect gebruiken voor kleine kinderen. Daarnaast irriteert het poeder ook niet in de ogen als je kindje het er per ongeluk in wrijft.

image

Voordelen

 • Eenvoudig aan te brengen door self dispending poederkwast
 • Kan worden aangebracht over make-up
 • Meerdere kleuren
 • In dekkend en onzichtbare vorm verkrijgbaar
 • navulbaar
 • Plakt niet
 • Very water resitant
 • Veroorzaakt geen irritatie
 • Mineraal poeder verstopt de huid niet
 • Beschermd tegen UVA + UVB
 • Door formaat makkelijk mee te nemen
 • Geschikt voor mannen, vrouwen en kinderen.

 Eigen ervaring

Ik kan echt niet meer zonder dit product en de Sunforgettable kwast zit standaard in mijn tas. Dit is voor mij het enige zonbeschermingsproduct wat ik echt prettig vind om over mijn make-up te gebruiken. Ook is dit het enige product wat ik aan mijn vriend kan slijten. Hij is wat minder volhardend in zonbescherming dan ik, maar door het gebruiksgemak wil hij dit wel aanbrengen om mij een plezier te doen (tja, mannen)  Bij dagelijks gebruik doe ik al gauw 8 weken met een verpakking. Hierbij moet ik wel zeggen dat de poederkwast dan intensief wordt gebruikt. Daarnaast vind ik het ook echt een groot voordeel dat de verpakking navulbaar is. Naar mijn mening zou iedereen dit product in zijn makeuptas moeten hebben zitten. De startverpakking van Sunforgettable kost €64,95.

FacebookTwitterGoogle+Share

15 Comments on Hello sunshine! Zonbescherming in selfdispending poederkwast!

 1. Jouvence
  26 april 2015 at 13:55 (2 jaar ago)

  klinkt goed, maar vind hem wel vrij prijzig xx liefs

  Beantwoorden
  • conchita
   27 april 2015 at 12:37 (2 jaar ago)

   Hey Jouvence
   Het is iets nieuws op de Nederlandse markt. Het product komt uit Amerika en is van goede kwaliteit. Het voordeel van de brush is dat je een navulling hebt en er een doseer systeem op zit. Hierdoor kun je wel het gebruik van de poeder in die mate doseren wat ook werkelijk nodig is. Maar het blijft een gevoel en wat iemand voor een bepaald product wil uitgeven is verschillend. Je moet je ook prettig voelen bij een prijs en product keuze.

 2. Sonja
  25 april 2015 at 20:32 (2 jaar ago)

  Dit is zeer interessant. Fijn dat jou mini me er ook baat bij heeft.
  Zelf (ik ben eerlijk en zonder baan) vind ik te duur om aan te schaffen. Maar blijf dit wel even onthouden. Bedankt voor de kennismaking!

  Beantwoorden
  • conchita
   27 april 2015 at 12:30 (2 jaar ago)

   Graag gedaan Sonja!

 3. Delphine
  24 april 2015 at 19:33 (2 jaar ago)

  Ik was ook volledig overtuigd, maar de prijs is echt veel te duur. Wel zou ik het overhebben voor een kindje want dat is echt heel erg belangrijk voor hen.

  Beantwoorden
  • conchita
   27 april 2015 at 12:30 (2 jaar ago)

   Hi Delphine
   Klopt helemaal, hoe eerder hoe beter!

 4. Beau
  24 april 2015 at 07:19 (2 jaar ago)

  Het lijkt mij een fijn product, geen geklieder meer :) wat een schattig fotomodelletje heb je toch 😉

  Beantwoorden
  • conchita
   27 april 2015 at 12:17 (2 jaar ago)

   Hoi Beau
   Inderdaad dat geklieder en gesmeer, dat weerhoudt je al bijna om te gaan beschermen tegen de zon. Bedankt wat betreft mijn fotomodelletje. Ben super trots op haar.

 5. Nesrin
  23 april 2015 at 10:11 (2 jaar ago)

  Kijk dit is wat we nodig hebben! Wat fijn dat je dit deelt MUSTHAVE Summer 2015.

  Ik ga dit ook bij mijn kinderen proberen.

  Beantwoorden
  • conchita
   27 april 2015 at 12:15 (2 jaar ago)

   Hoi Nesrin
   Bedankt voor je enthousiaste reactie. Je zult niet teleurgesteld zijn en je kids vast ook niet. Succes!

  • conchita
   27 april 2015 at 12:28 (2 jaar ago)

   Hoi Yv

   Je kunt het artikel bestellen bij de webshop van Colorescience.

 6. Mijn Kleine Geheimpjes
  23 april 2015 at 08:25 (2 jaar ago)

  Ik loop dus ook tegen dat probleem aan.. 1: het prikt áltijd in mijn ogen en 2. ik moet altijd mijn hele hebben en houden meenemen op een zonnige dag omdat het er over make-up gewoon niet uitziet en ik toch wat dekking wil voor mijn littekentjes.

  Dit klinkt echt fantastisch! Twijfel alleen nog wel een beetje gezien de prijs… Vind 30 euro voor een tube eigenlijk al zat…

  Beantwoorden
 7. diana
  23 april 2015 at 07:42 (2 jaar ago)

  ik was echt serieus enthousiast, maar ik vind hem wel echt heel erg duur. ik denk dat ik het bij normale zonnebrand hou, want gebruik toch geen make-up. maar ik hoop heel erg dat er ooit een goedkopere variant op de markt komt.

  Beantwoorden
  • conchita
   27 april 2015 at 12:09 (2 jaar ago)

   Hoi Diana
   Ik snap het hoor, en voor iedereen is het ook verschillend wat je wilt besteden aan cosmetica.Er is misschien wel een andere variant op de markt die misschien het product goedkoper kan aanbieden. De vraag is dan wel, heeft dat product verschillende kleuren en meerdere hoogte aan factorbescherming zoals bij the sunforgettable brush van Colorescience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *