Goede budget huidverzorging voor een acnehuid

Veel mensen hebben het idee dat goede huidverzorging per definitie dure huidverzorging moet zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg goede budget huidverzorgingsproducten beschikbaar. In eerdere blogs beschreef ik al iets over het ontstaan, de behandeling en het kiezen van de juiste huidverzorgingsproducten. Vandaag heb ik een productreview voor jullie.

Eerlijkheid duurt het langst

Maar welke moet ik dan halen? is een vraag die ik vaak hoor tijdens mijn werk als huidtherapeut. Binnen mijn praktijk kan ik daar makkelijk antwoord op geven. Ik vind het echter moeilijker om een voorkeur uit te spreken op mijn blog. De meeste producten die wij laten zien, hebben wij gekregen en ik wil wel eerlijk tegen jullie zijn. Daarom heb ik tot nu toe ook geen specifieke huidverzorgingsproducten willen bespreken op Beautyfanatic.

Samenwerking

Waarom ben je dan nu toch een samenwerking aangegaan? Een tijd geleden ben ik benaderd door Drogistplein met de vraag of ik een product uit hun winkel wilde reviewen. Hierin gaven zij mij de volledige vrijheid zowel in productkeuze als het bericht wat ik wilde schrijven. Toen ik door hun winkel scrolde was ik  absoluut niet van plan om huidverzorging uit te kiezen totdat ik ontdekte dat ze ook Cetaphil verkochten. Dit is een product wat ik al jaren aan mensen adviseer in de praktijk. Vandaag laat ik jullie kennismaken met: Dermacontrol uit de acnelijn van Cethaphil.

Cethaphil dermacontrol

Cethaphil is een productlijn die geen zeep en parfum bevat. Daarnaast hebben ze geprobeerd om in de producten zo min mogelijk (bekende) huidirriterende ingrediënten te gebruiken. Hierdoor zijn de producten zeer mild. Doordat deze lijn de huidbarrière in principe niet aantast is hij geschikt voor bijna elke huid (ook de gevoelige).

Het product zit verpakt in een pompflacon en is daardoor makkelijk te doceren en hygiënisch in gebruik. In een eerder artikel heb ik meer uitgelegd over de houdbaarheid van producten.

image

De creme bestaat uit een luchtige emulsie, is reukloos en wit van kleur. Hij voelt niet vettig aan en geeft na het intrekken een matterend (camouflerend) effect. Ik vind dit een groot pluspunt omdat de huid hierdoor minder gaat glimmen. Daarnaast is de crème gemaakt op waterbasis en bevat de formule geen stoffen die de huid verstoppen. Deze eigenschapen zorgt ervoor dat de crème geen verergering van comedonen (mee-eters) veroorzaakt. Bij een huid met acne zijn dit grote pluspunten.

image

Onder invloed van acne ontstaan er snel pigmentvlekjes op de huid. Dit product bevat een SPF 30  en een UVA plus UVB bescherming. Hierdoor biedt hij een goede bescherming tegen de zon en gaat hij de vorming van pigmentatie tegen.

image

Dermacontrol is te koop voor 19,95. Tip: deze crème is door zijn matterende effect ook goed te gebruiken voor de normale huid met vette eigenschappen. ik ben heel benieuwd wat jullie van dit product vinden?

FacebookTwitterGoogle+Share

6 Comments on Goede budget huidverzorging voor een acnehuid

 1. Simone
  4 oktober 2015 at 20:24 (2 jaar ago)

  Lijkt me een fijn product!! Ik heb enorm last van acne op het moment. Helpt dit ook om het te verminderen?

  Beantwoorden
 2. Fabian
  4 oktober 2015 at 20:19 (2 jaar ago)

  Super goeie review. Ga het product eens bekijken en misschien kopen

  Beantwoorden
  • conchita
   4 oktober 2015 at 21:04 (2 jaar ago)

   Graag gedaan, succes!

 3. Lena
  4 oktober 2015 at 17:24 (2 jaar ago)

  Dank hiervoor, ik ben altijd op zoek naar betaalbare producten voor mijn gevoelige, onrustige had. Dit is een goede aanrader.

  Beantwoorden
  • conchita
   4 oktober 2015 at 20:20 (2 jaar ago)

   Graag gedaan! Dit product is zeker het proberen waard als je een onrustige huid hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *