Fruitmaskers, dubbel gezond!

Tegenwoordig is gezond leven en voeding een hot item. Hoe leuk is het om goede voeding te combineren met jouw beautyrituelen. Pak je staafmixer er maar bij, want ik ga jullie uitleggen hoe je heel simpel zelf een goed werkend masker kunt maken.

Fruit en juiste voeding is gezond. Goed voor onze weerstand, voor onze organen en processen die plaatsvinden in ons lichaam zoals bijvoorbeeld de spijsvertering.

Ook heeft voeding van binnenuit een belangrijke functie voor onze huid. De huid is een graadmeter die aangeeft hoe we ons voelen en hoe gezond we leven. Uiteraard zijn er ook erfelijke factoren waar we helaas niet alle invloed op hebben.

16021_10206434449485001_5475621440856492381_n

Hieronder een paar maskers die echt werken en simpel te maken zijn met bepaalde fruitsoorten.

 • Avocado masker:

Avocado is een heerlijke vette vrucht die voornamelijk een voedende werking op de huid heeft. Het houdt de huid soepel en helpt bij het tegengaan van het verouderingsproces (bevat veel antioxidanten en vit E). Door deze eigenschappen is de advocado een perfect ingrediënt om een masker voor de droge huid mee te maken.

Gebruik een halve avocado met 1 eetlepel Griekse yoghurt en mix dit tot een gladde massa. Yoghurt werkt vanwege het melkzuur hoornlaag verdunnend en dit is weer bevorderlijk voor de celdeling. Breng de substantie op een gereinigde huid aan en laat het ongeveer 15 minuten inwerken. Spoel het af met lauwwarm water. Aangezien het ook een heel gezonde vrucht is om te eten (bevat veel antioxidanten en vit E) kun je van de andere helft van de avocado een simpele guacamole maken. Mix de avocado met wat mayonaise of crèmefraiche, beetje peper en zout erbij en voor een wat pittige bite kun je er eventueel wat sambal of chilipoeder aan toevoegen.

 • Papaja masker:

Papaja is een vrucht wat het enzym papaïne bevat. Dit enzym heeft een desinfecterende/ontstekingsremmende werking op de huid. Daarnaast heeft het nog een positieve eigenschap: Het zorgt ervoor dat ”overtollige dode huidcellen” op milde wijze worden verwijderd. Hierdoor zal de huid gladder gaan ogen. Dit masker is perfect in te zetten voor de vette huid samen met honing. Honing heeft namelijk net zoals het enzym papaïne een zuiverende en ontstekingsremmende werking.

Gebruik een halve papaja samen met een theelepel honing. Mix dit samen weer tot een gladde massa en volg dezelfde stappen zoals beschreven bij de avocado. Van de overgebleven helft van de papaja kun je een heerlijke smoothie maken. Mix een kopje melk samen met ongeveer ¼ kopje Griekse Yoghurt. Doe 1 theelepel vanillesuiker erbij met een zachte banaan in plakjes. Mixen maar en je hebt een heerlijke gezonde ochtend smoothie!

 • Yoghurtmasker:

Het yoghurtmasker met 1 theelepel honing kan in principe voor alle huidtypen. Gebruik wel een wat stevige Yoghurt zoals ik al eerder heb omschreven bijvoorbeeld de Griekse Yoghurt. Is de honing wat stug om te vermengen, warm het dan iets op in de magnetron. Ook hier geldt: de substantie op een gereinigde huid aanbrengen, ongeveer 15 min laten inwerken en met lauwwarm water eraf halen.

Voor een optimale werking is het belangrijk om de maskers direct na bereiding te gebruiken. De werkzame stoffen in de natuurlijke ingrediënten beginnen direct na bereiding al minder actief te worden. Als je langer dan drie uur wacht hebben de maskers geen werking meer! Belangrijk: indien je allergisch bent voor latex is het niet verstandig om het papayamasker te gebruiken. Veel mensen die overgevoelig zijn voor latex zijn dat ook voor papaya.

Al zin om te beginnen met deze gezonde rituelen?

Veel succes en plezier!

 

 

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+Share

6 Comments on Fruitmaskers, dubbel gezond!

 1. Lena
  4 april 2015 at 19:17 (2 jaar ago)

  Wat een leuke tips! Ik ga binnenkort met de papaja aan de slag. Een masker en een smoothie, dat wordt genieten.

  Beantwoorden
  • willemijn
   6 april 2015 at 07:38 (2 jaar ago)

   Hoi lena
   Bedankt voor je compliment. En inderdaad dubbel genieten, zo leuk!

 2. Beau
  2 april 2015 at 14:47 (2 jaar ago)

  Lekkere maskers hoor, ik maak zelf ook wel eens een masker met avocado, honing en citroen. Ik ga het yoghurtmasker een keer uitproberen 😉

  Beantwoorden
  • willemijn
   3 april 2015 at 07:43 (2 jaar ago)

   Hi Beauz, klopt je kunt inderdaad citroen toevoegen in het masker. Dit heeft voornamelijk een reinigende/desinfecterende werking en met een bepaalde hoeveelheid kan het zelfs iets oplichtend/blekend werken voor bijv. kleine vlekjes etc. Zelf ben ik voorzichtig met citrusvruchten en de huid. Citrusvruchten staan immers op de nummer 1 lijst van allergische reacties. Gelukkig is dat bij jou niet het geval:) Fijne pasen!

 3. Eva
  2 april 2015 at 07:57 (2 jaar ago)

  Leuk ik ga het Yoghurtmasker zeker uitproberen!

  Beantwoorden
  • willemijn
   3 april 2015 at 07:31 (2 jaar ago)

   Hoi Eva, Dank je wel en enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *