Fris en natuurlijk met producten van Ringana

Ik ben 2,5 week geleden begonnen met het uitproberen van de huidverzorgingslijn Ringana Rifresh. Ben je benieuwd naar mijn ervaring….?

Ringana is de overkoepelende naam voor alle cosmeticaproducten die op een natuurlijke basis zijn samengesteld in het eigen laboratorium te Hartberg in Oostenrijk. Ringana heeft cosmeticaproducten voor zowel het lichaam, haar en het gezicht. Maar ook voor verschillende voedingssupplementen en drinks kun je bij Ringana terecht.

Zelf heb ik mij nooit echt verdiept in aanvullende voedingssupplementen en eigenlijk ligt hier mijn interesse niet, wie weet veranderd dit nog 😉 Ringana is puur natuur zonder dierlijke of kunstmatige stoffen. Het is daarom ook een prachtige lijn voor mensen die hier bewust voor kiezen zoals veganisten.

Ringana

Ik kende het merk Ringana zelf nog niet en om heel eerlijk te zijn ben ik nooit echt een fan geweest van de natuurlijke cosmetica. En weet je waarom niet..? Vaak zie ik in de natuurlijke cosmetica nog te vaak stoffen toegevoegd, van natuurlijke afkomst die irriterend voor de huid kunnen zijn. Bijvoorbeeld enige tijd geleden werd ik gereinigd met een “fris” reinigingsproduct waar een mint bij in zat verwerkt. Ten eerste vond ik de geur echt te overheersend en ten tweede voelde dit gelijk prikkelend op de huid aan. Mint is ook één van de natuurlijke ingrediënten waarvan bewezen is dat deze irriterend kunnen werken op de huid. Vaak denken we: “Als het van natuurlijke afkomst is zal het wel goed zijn want dan zit er geen rommel in”. Enigszins is dit ook zeker waar maar niet alle natuurlijke ingrediënten reageren even goed op de huid.

Testen

Toch ben ik te zijner tijd nieuwsgierig geworden naar Ringana. Ik ben er wat over gaan lezen en ook uiteraard gekeken naar de ingrediënten. Eerlijk gezegd kan ik hier weinig over op of aan merken. En heb daarom ook besloten voor mijzelf het toch te gaan uitproberen.Ik begon met de huidanalyse van Ringana. Wat mij hier aan opvalt en wat ik erg leuk vond is dat ze voornamelijk kijken naar je levensstijl en je leeftijd. Ik kwam uit op 11 punten en heb dus volgens de gegevens van Ringana huidtype 2, een normaal tot gemengde huid en dit klopt ook. Ik kreeg een kitje thuisgestuurd met producten voor het huidtype 2. De producten die hier in zitten zijn speciaal op het huidtype en op elkaar afgestemd.

De producten

 1.  Reinigingsmelk
 2. Gezichtslotion S
 3. Hydroserum
 4. Crèmeconcentraat
 5. Getinte crème

image

De reinigingsmelk voelde ontzettend zacht en soepel aan en het fijne aan dit product vond ik, dat je je ogen gelijk mee kon reinigen. Ook de geur was subtiel en aangenaam.

De gezichtslotion moest ik even aan wennen. Op zich voldeed het aan een lotion maar de geur vond ik zelf iets minder prettig.

Het hydroserum voelde licht aan en kon je goed verdelen en hierdoor heb je weinig van het product nodig. Het geurde bijna niet dus dat is prettig aangezien je hierna ook nog een verzorging aanbrengt.

Het crèmeconcentraat is ook een lichte crème van structuur maar met een voldaan gevoel. De crème brengt soepel aan en de geurbeleving is subtiel en prettig. Ik had ook enige tijd een fris gevoel en het gevoel dat er echt iets op mijn huid zit. Dat vind ik zelf erg fijn, een lichte crème die wel het gevoel geeft dat je iets op je huid hebt zitten.

De getinte crème ben ik erg enthousiast over. Ik heb best een onrustige huid wat betreft de rode plekjes en onzuiverheden rondom de kin en de mond. En helaas zijn er pigmentvlekken ontstaan het afgelopen jaar. Hierdoor vind ik het erg belangrijk dat het product goed dekt maar wel met een lichte textuur. Ik hou helemaal niet van een fluid make-up die erg op de huid aanwezig is. Ik moet zeggen dat de getinte crème van Ringana mij heeft verrast met een prachtig resultaat die goed blijft zitten gedurende de dag.

Conclusie:

Ik weet niet of ik de huidverzorgingsproducten zelf zal gaan gebruiken. Mijn mening over natuurlijke cosmetica is daarentegen wel verandert. Ik vind dat Ringana heel bewust kijkt naar wat voor ingrediënten ze gebruiken voor hun productlijn. Er komen echter bijna geen irriterende stoffen (waarvan bewezen is dat ze kunnen irriteren) in voor. In de producten die ik heb uitgeprobeerd, heb ik dit niet kunnen ontdekken en ook zeker geen vervelende huidreacties gehad. Echter is mijn huid egaal en rustiger geworden. De getinte crème kan nog wel eens een aankoop van mij worden aangezien ik nog geen getinte crème ben tegengekomen met zo’n mooi natuurlijk resultaat.

Conchita heeft enige tijd geleden de tandolie van Ringana uitgeprobeerd. Nieuwsgierig? Lees dan ons artikel .

image

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+Share

4 Comments on Fris en natuurlijk met producten van Ringana

 1. Rilana
  29 augustus 2015 at 09:30 (2 jaar ago)

  Ik ben toch best benieuwd naar de producten als ik ze zelf zou gebruiken haha!

  Beantwoorden
  • willemijn
   30 augustus 2015 at 11:48 (2 jaar ago)

   Ik zou zeggen wat let je? Gewoon proberen hihi;)

 2. Lena
  28 augustus 2015 at 15:22 (2 jaar ago)

  Die gezichtscrème spreekt mij erg aan, mijn huid is helaas ook vaak onrustig en vlekkerig.Weet jij ook hoeveel de crème kost?

  Beantwoorden
  • willemijn
   30 augustus 2015 at 11:44 (2 jaar ago)

   De crème kost voor 50 ml 40,60 euro. Op ringana.com kun je nog veel meer vinden over de producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *