Een tas vol dierbare herinneringen.

De Memory Lane-tas, misschien heb je er zelf al iets over gehoord of gelezen. Ik ga in dit artikel jullie vertellen wat dit voor speciale tas is.

Enige tijd geleden las ik een artikel in de krant “De Stentor”, wat mij enorm heeft geïnspireerd. Graag wil ik dit onderwerp met jullie delen omdat ik dit zo’n goed initiatief vind van deze ontwerpster. Anneke Michels is haar naam. Haar vader was kleermaker en directeur van de modevakschool waar zij haar opleiding tot ontwerpster volgde.

kerkkleinAnneke Michels ontwerpt haar eigen designtassen met het merk Manichel. Ook ontwerpt zij de zogeheten “make your own” lijn. Zo kun je samen met Anneke Michels je eigen persoonlijke voorkeur door haar laten ontwerpen door bijvoorbeeld de voering te laten bedrukken door eigen bedachte tekst, dichtregels, logo van je bedrijf, foto’s van je kinderen etc.

Na het overlijden van haar vader Senior Michels, kwam de ontwerpster tot een idee om een tas voor haar zus te creëren met daarin verwerkt de stof van het favoriete kostuum van haar vader. Dit was voor Anneke Michels erg confronterend om de schaar in haar vaders pak te zetten. Maar uiteindelijk gaf dit ook een positief gevoel en maakt zij nu tassen op verzoek voor mensen die ook een dierbare hebben verloren.

Dit verhaal fascineert mij enorm aangezien ik nu een jaar geleden een vriendin heb verloren aan kanker. Haar moeder heeft van haar kleren vlaggetjes/slingers gemaakt voor de verjaardagen. Ik vond het in eerste instantie heel confronterend en gek toen ik daar op de eerstkomende verjaardag van de kinderen kwam. Ik herkende gelijk haar kleren hierin. Maar later keek ik naar de slingers en dacht: “Wauw je bent er toch bij, bij de verjaardag van je kinderen” en dat voelde goed.

Het blijkt heel goed te helpen bij het verwerkingsproces om iets tastbaars te hebben van je dierbare overledene. Het helpt het verdriet wat makkelijker te kunnen dragen. Ook het gevoel dat diegene bij je is of dat je hem of haar bij je draagt is een prettige gedachte en kan een flinke steun bieden.

annekeklein.Je eigen Memory Lane-tas laten creëren? Kijk voor meer informatie op http://www.manichel.com

Anneke Michels is dit weekend op het LifeStyle Event in Arnhem te zien met haar creaties van stijlvolle tassen. Wij mogen van haar 5×2 entreekaarten verloten. Wil jij graag naar dit Event? Kijk dan snel op onze Facebookpagina wat je moet doen om ze te winnen!

FacebookTwitterGoogle+Share

5 Comments on Een tas vol dierbare herinneringen.

 1. Fashiondisaster
  21 maart 2015 at 12:36 (3 jaar ago)

  Ooh, wat leuk!
  Ben er helemaal van ontroerd…
  Zo een mooi idee <3

  xxx

  Fashiondisaster

  Beantwoorden
  • willemijn
   22 maart 2015 at 19:29 (3 jaar ago)

   Bedankt wat lief…. en inderdaad zo leuk, Fashiondisaster -X-

 2. sabrina
  20 februari 2015 at 18:11 (3 jaar ago)

  Wat een bijzondere tassen! Mooi verhaal zit erachter, net als bij je vriendin.

  Beantwoorden
  • willemijn
   21 februari 2015 at 14:54 (3 jaar ago)

   Sabrina bedankt voor je reactie. We zijn gisteren bij het Exclusive Lifestyle Event geweest om de tassen in het echt te bewonderen.En niets is minder waar. In het echt zijn ze nog mooier.

  • sabrina
   24 februari 2015 at 17:11 (3 jaar ago)

   Wat fijn om te horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *