Beautyadviesdag kapper (4/7)

Of je het nu leuk vindt of niet, je uiterlijk is vaak een belangrijk visitekaartje en je kapsel speelt daar een essentiële rol bij!  Met een goed kapsel kan je de beste punten uit je gezicht naar voren laten komen en mindere punten verbergen. Hierbij komt veel kennis en kunde van de kapper om de hoek kijken. Vandaag kunnen jullie een kijkje in de keuken nemen bij Haictrl  Zwolle. Hun motto is: We’ll let your Hair do the talkin’. Lekker eigenwijs en met het onderscheidend vermogen. Net ff anders dus.

Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen door ‘Leading lady Brigit Fennema'”. Met haar 25 jaar ervaring in het kappersvak staat Brigit Fennema vol passie garant voor STYLE, CREATION, COLOR & PERFECTION!  Een goed kapsel draait volgens haar letterlijk om Hair controll! Niets meer en niets minder.

Onder het genot van een heerlijk bakje koffie legt ze de plannen van vandaag uit. De behandeling van suzanne zal beginnen met een kleur en knipbeurt bij kapster Sanne en eindigen bij Brigitte die vandaag de visagie zal verzorgen.

De behandeling bij kapster Sanne start met een uitvoerige haaranalyse. Hierbij wordt gekeken naar de gezichtsvorm, haarkleur en structuur van het haar. Aan de hand van deze punten wordt een advies gegeven voor de juiste coupe. Kapster Sanne geeft aan dat ze de lengte van het kapsel niet verkeerd vind. Wel wil ze meer het kapsel luchtiger maken en meer volume aanbrengen door middel van lagen. Daarnaast zal de goudblonde tint veranderd worden in een asblonde tint. Dit naar aanleiding van de kleuranalyse.

Schermafdruk 2015-08-26 12.24.58

Hier kan je zien hoe het haar van Suzanne met een speciale slicetechniek in lagen wordt geknipt. Hierdoor kan je de punten dun uit laten lopen zonder dat het haar gaat pluizen. Dit zorgt voor vloeiende lijnen, een luchtige valling en meer volume in het haar.

Schermafdruk 2015-08-26 12.26.07Om dieptewerking in het haar aan te brengen is besloten om de uitgroei niet in te kleuren en lowlights door het hele haar aan te brengen.

Schermafdruk 2015-08-26 12.27.40

Nadat de lowlight zijn aangebracht kan de rest van het haar worden gekleurd. Omdat het goudblonde haar van Suzanne al op de goede kleurhoogte zit, kan er direct een toner over het haar worden aangebracht, die het haar een koele asblonde tint zal geven.

Schermafdruk 2015-08-26 12.28.45

Als het haar droog is wordt de prachtige koele tint gelijk zichtbaar.  Als finish in touch brengt Joke het haar prachtig in Model.

Schermafdruk 2015-08-26 12.29.34

Wil jij ook een hip kapsel? Hier  kan je meer informatie vinden over de mogelijkheden en prijzen van kapsalon Hairctrl in Zwolle..

Nieuwsgierig geworden naar het eindresultaat? Volgende week kunnen jullie zien hoe Suzanne prachtig in de make-up wordt gezet.

 

FacebookTwitterGoogle+Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *