Beautyadviesdag Fotografe Erica Turmel @ work (7/7)

Vandaag hebben wij een hele leuke gastblogger namelijk fotografe  Erica Turmel! Afgelopen tijd hebben jullie met ons mee kunnen kijken met ons metamorfose project. Dit was niet mogelijk geweest zonder het beeldmateriaal en de enorme inzet van Erica. Wij stellen haar graag aan jullie voor.

Erica Turmel:

Hallo! Mijn naam is Erica Turmel, ik ben 33 jaar en woonachtig in Zwolle. Ik ben getrouwd, heb twee dochters (1 en 3) en eigenaar van twee heel eigenwijze katten. Dat zijn de echte diva’s in ons huis, in tegenstelling tot wat wel over mij en mijn dochters gezegd wordt. Ik werk parttime als newborn- en gezinsfotografe vanuit huis. Ik heb de beschikking over een zolderstudio bij mij thuis en werk daarnaast ook veel op locatie in Zwolle en (ver) daarbuiten. Mijn reguliere werk is te bewonderen op deze website

Ik kwam via een groep op Facebook een oproep van Conchita tegen voor het fotograferen van een metamorfose. Dat trok me ten eerste al aan omdat het in mijn woonplaats zou plaatsvinden – dus geen gedoe met reistijd – en ten tweede omdat het voor mij een ‘out of the box’ oproep was waar ik voor mijn gevoel veel uit zou kunnen halen. Het contact met Willemijn en Conchita was gelijk al leuk en prettig, dus op 12 juni stond ik met mijn camera paraat om de dag in foto’s te verslaan.

Ik vond het een geweldige ervaring om mee te maken. Het was erg interessant om een kijkje te nemen in het werk dat Willemijn en Conchita doen en het werd me ook meer duidelijk waarom ze doen wat ze doen. Ze hebben hart voor hun werk en geven hun passie graag door. Het mooiste was toch wel die hele transformatie van het model via een kleuranalyse, kappersafspraak plus visagie en gekleed te worden in hippe modezaken in de binnenstad van Zwolle. Ik kwam open minded naar de metamorfose dag en vond het heel prettig dat alles mogelijk was en kon. Voor mij als fotograaf was het ook enorm leerzaam, want ik had met verschillende lichtomstandigheden te maken. Al met al kijk ik met veel plezier naar deze dag terug en ik ben sindsdien ook heel anders naar kleur, make-upkeuze en kleding gaan kijken.

Hartelijke groet, Erica Turmel

Schermafdruk 2015-08-26 15.51.10

 

 

 

 

Gezellig meekijken 

Normaalgesproken blijven fotograven op de achtergrond en krijg je alleen het eindproduct te zien. Daarom leek het ons leuk om jullie over de schouder van Erica mee te laten kijken tijdens de groei van ons fotoverhaal.

Erica in opperste concentratie bij kapsalon HairCtrl

IMG_3475

Eindresultaat: Kapster Sanne in actie tijdens het verven.

Schermafdruk 2015-08-26 12.28.45

Toen we bij de Steps waren mocht Erica zelf een keer voor de camera poseren in plaats van erachter, het was nog een beetje onwennig.
IMG_3487
Nog wat laatste aanwijzingen aan model Suzanne geven en dan kan het feest beginnen.

IMG_3488

Snel door met outfit nummer twee. Want er moest ook nog gefotografeerd worden bij een andere winkel.

IMG_3480

Je moet wat overhebben voor een mooi resultaat! Bij de Vero Moda moest Erica hordelopen over de geparkeerde fietsen en de prullenbak trotseren om een goed shot te kunnen maken.

IMG_3490

Eindresultaat: Een stralende Suzanne! Aan de foto niet af te zien dat Erica half opgevouwen tussen de fietsen staat.

Schermafdruk 2015-08-26 12.36.09

Nog een keer omdat het kan! :)

Schermafdruk 2015-08-26 12.36.20

FacebookTwitterGoogle+Share

2 Comments on Beautyadviesdag Fotografe Erica Turmel @ work (7/7)

 1. Kim
  5 december 2015 at 08:51 (2 jaar ago)

  Wauw wat leuk zeg! Heb ik dit even gemist haha.

  Beantwoorden
  • conchita
   3 januari 2016 at 12:45 (2 jaar ago)

   Hoi Kim, Bedankt :)! Komende tijd zijn wij van plan om nog veel meer van dit soort leuke projecten te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *