10 Tips voor een stralende zomerhuid!

De zomer is ervoor om van te genieten maar het liefste wel met een mooie huid! Vandaag geef ik jullie 10 tips om stralend de zomer door te komen.

1. Relax modus aan! Stresshormonen zorgen ervoor dat de huid: uitdroogt, een doffe teint krijgt, sneller onzuiverheden vertoont en eerder veroudert.

2. Doseer blootstelling aan de zon! 90% van de huidveroudering ontstaat door de zon. Je mag mag best genieten van de zon maar met mate. Tussen 12:00 en 15:00 is de zon te fel. Vermijd deze dan!

3. Slaap voldoende! Slaap is de goedkoopste anti-rimpelbehandeling. Tijdens je slaap, herstelt je lichaam zichzelf, wordt de celdeling geactiveerd en ruimt je lichaam afvalstoffen op. Het wordt niet zomaar schoonheidsslaapje genoemd!

4. Gebruik een creme met antioxidanten! De zomerzon voelt heerlijk aan maar zorgt er ook voor dat de aanmaak van vrije radicalen wordt getriggerd. Deze agressieve stoffen zorgen ervoor dat je huid beschadigt en sneller veroudert. Antioxidanten helpen je huid om de vrije radicalen te bestrijden. Vitamine C, E,  Voor een optimaal effect is het belangrijk om een creme te gebruiken waar meerdere antioxidanten in zitten. Tip: Vitamine C is de topper onder de antioxidanten, dit is de enige antioxidant  die ook een anti-aging effect heeft. Hij bevordert namelijk de aanmaak van collageen in de huid.

image

5. Niet roken! Waarschijnlijk weten jullie het al maar ik kan het niet vaak genoeg herhalen. Roken zorgt ervoor dat de kleine bloedvaatjes in de huid zich vernauwen en veroorzaakt daardoor een grauwe teint. Daarnaast krijg je er rimpels van omdat her zorgt voor een versnelde afbraak van collageen en elastine vezels.

6. Verwijder je make-up! In de zomer kan het weleens laat worden voordat je op bed ligt. Vaak heb je dan geen zin meer om je make-up te verwijderen. Het valt aan te bevelen om dit wel te doen. Als je make-up niet verwijdert, loop je grote kans op onzuiverheden als puistje. Jij wil toch liever vlekkeloos de zomer door?

7. Spuit geen parfum in je hals! Parfum in combinatie met zon kan voor lelijke blijvende verkleuringen  zorgen. wil je toch parfum dragen? Spuit het dan tussen je haar. Dan ruik je toch lekker maar loop je geen risico. Voorkomen is beter dan genezen!

8. Pas je huidverzorging aan! In de zomer heeft je huid andere verzorging nodig dan in de winter. Veel mensen gebruiken het hele jaar door hetzelfde huidverzorgingsregime. Als je huid droog aanvoelt mag je best wat extra olie toevoegen of je exfoliant/scrub weglaten. Less is soms more!

9. Gebruik je huidverzorgingsproducten in de juiste volgorde! In principe is het heel simpel. Producten met een dunne substantie gaan voor dikke producten. Alleen dan kunnen ze optimaal hun werking doen. Als je een dun serum over een dikke vette creme aanbrengt, kunnen de werkstoffen niet goed in de huid trekken. Dat is toch zonde van je duur aangeschafte producten? Kleine moeite groots effect!

10. Feel good and look better! Als je gelukkig bent, straal je dit ook naar buiten uit! De beste huidverzorging is jezelf gelukkig voelen in je eigen vel.

FacebookTwitterGoogle+Share

6 Comments on 10 Tips voor een stralende zomerhuid!

 1. Laura - Dagelijkse hap
  26 juli 2015 at 13:55 (2 jaar ago)

  Mijn vriend probeert gelukkig te stoppen met roken. Van 20 cigaretten per dag is hij al geminderd naar 8-10 en soms hele dagen niet 😀 Ben zo blij, heb geen zin over een aantal met een “oud rimpelig mannetje” te zitten haha

  Beantwoorden
  • conchita
   29 juli 2015 at 08:46 (2 jaar ago)

   Hoi, Laura wat goed dat hij probeert te stoppen. Ik weet zeker dat hij daar straks veel baat van zal hebben :)

 2. Rose
  26 juli 2015 at 11:26 (2 jaar ago)

  Fijne tips! Wat dacht je van al die extra vitamientjes door het heerlijke zomerfruit en alle zomerse salades? Daar knapt mijn huid zienderogen van op! :)

  Beantwoorden
  • conchita
   29 juli 2015 at 08:52 (2 jaar ago)

   Hoi Rose, daar heb je helemaal gelijk in. Fruit zit boordevol gezonde vitamines en antioxidanten die goed zijn voor de huid.

 3. Nailfinity
  26 juli 2015 at 10:19 (2 jaar ago)

  Wat een goede tips! Ik mis alleen het feit dat voldoende drinken je huid ook kan helpen. Iets waar ik zelf overigens echt nog hard aan moet werken, ik kom soms niet verder dan 1 kopje thee over de gehele ochtend en middag…

  Beantwoorden
  • conchita
   29 juli 2015 at 08:47 (2 jaar ago)

   Hoi, Nailfinity voldoende drinken is altijd goed voor je. Je kan in plaats van water ook groene thee drinken dat zit boordevol gezonde antioxidanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *