10 Stijltips voor een recht (rechthoek) figuur.

Heb je je figuur niet kunnen herkennen in het vorige styling artikel? Ik zal elke week een artikel schrijven over verschillende lichaamsvormen. Vandaag ga ik het hebben over het rechte figuur. Nieuwsgierig? Lees je mee…..?

image

Kenmerken:

 • Rechte Schouders
 • Weinig/rechte taille
 • Smalle heupen
 • Platte billen (soms is de onderrug hol waardoor de billen iets meer uitsteken)
 • Slanke benen

Bij een recht figuur zijn wat minder de vrouwelijke rondingen aanwezig. Dit heeft zowel zijn voor als zijn tegens. Vrouwen met een recht figuur zijn vaak slank van postuur en zitten broeken bijna altijd gelijk goed. Het doel met een recht figuur is wat meer vrouwelijke rondingen proberen te creëren. Vooral de taille zal hier een belangrijk punt bij zijn.

Stijl Tips:

 1. Draag getailleerde jasjes/colberts met revers.
 2. Draag geen te korte jasje/colberts die boven je billen vallen. Hierdoor creëer je lange billen. Het beste is om alles op heuplengte te dragen (uitzondering holle rug).
 3. Kies daarom ook de kleurverschillen rondom je heupen. Je heupen mag je wat meer accentueren en daarom kun je hier het beste je overgang van kleding neerzetten.
 4. Met een V-vorm in een blouse of trui lijkt het alsof je meer taille hebt. Doe dit niet als je een lange slanke hals hebt.
 5. Het dragen van een badpak/monokini geeft optisch meer taille dan de bikini zelf.
 6. Leg juist geen accent in je taille maar draag b.v. een ceintuur/riem weer op het heupgebied om optisch meer taille te creëren.
 7. Draag niet te strakke slim model broeken zodat je benen niet te dun lijken. Hou je van een beetje baggy? Dit kan erg goed bij het rechte figuur.
 8. Je kunt je figuur mooi lijn geven door wat stevigere stoffen/ materialen te dragen.
 9. Jouw figuur komt mooier uit in een broek dan in een rok.
 10. Bij een recht figuur kan heel goed kleding met geometrische patronen zoals de ruit, vierkant, en horizontale strepen gedragen worden.

 

Hieronder de celebs met een recht figuur die je eventueel kunt opzoeken:

 • Cameron Diaz
 • Kate Moss
 • Doutzen Kroes

 

Zijn er vragen dan beantwoord ik deze graag en hopelijk tot mijn volgende blog Liefs Willemijn

FacebookTwitterGoogle+Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *